Вложиха над 110 000 лева в нови детски площадки в Павликени

Нови площадки в Детска градина „Осми март“ в Павликени откриха кметът инж. Емануил Манолов и директорът на учебното заведение Магдалена Алексиева.

Проектът за изграждане на новите три площадки с детски съоръжения и за ремонтиране на оградата е съфинансиран от проект „Красива България” към Министерството на труда и социалната политика и Община Павликени.

Общата стойност е 110 916 лева, от които 47 770 лева са от проекта, а 63 146 лева е съфинансирането от Община Павликени.

Изградени са три изцяло нови детски площадки за игра, отговарящи на всички съвременни изисквания за безопасност. Една от площадките е за деца до три години, а останалите две – за деца от три до шест години. Към две от площадките има пясъчници, а в северозападната част на двора е монтирана детска къщичка за почивка, общуване и тематични игри. Монтирани са комбинирани съоръжения за игра - клатушки, влакче, люлка тип „везна”, пързалка.

Изцяло е ремонтирана северната и източната част на оградата. Частично е ремонтирана и западната част на оградата.

Строително-монтажните дейности извърши фирма „Металпласт Инженеринг” ЕООД Русе. Строителният надзор на обекта осъществи фирма „Стройинвест – ВТ 1” ООД гр. Велико Търново. Авторският надзор изпълни фирма „Проект плюс” ООД гр. Велико Търново.

С реализацията на дейностите по проекта бяха създадени разнообразни, пълноценни и безопасни пространства за отдих, спорт и игра на децата, а 50% от лицата, работещи на обекта, бяха наети от Дирекция „Бюро по труда” – Павликени.

„Както казах преди три години при първата копка в двора на ДГ „Слънце“ – всяка година кандидатстваме и правим всичко възможно да защитим проект пред „Красива България“ и за това време можахме да обновим всички дворове на детските градини в град Павликени“, каза кметът. Той припомни, че през последните две години също са обновени детските кътове в Комплекса за социални услуги, където съоръженията са пригодени и за игра на деца с увреждания, както и в селата Паскалевец и Долна Липница по програма „Местни инициативи“ на Общината.

„С този кът е осигурена красива и безопасна среда за игра на възпитаниците на ДГ „Осми март“, каквато е мисията на общинското ръководство“, подчерта градоначалникът и благодари на всички, работили за успешния проект.

С поздравителен адрес към екипа на детската градина се обърна и министърът на труда и социалната политика Бисер Петков. „Благодарение на общите ви усилия детската градина ще предлага по-добри условия и качествена грижа, а децата, които я посещават, ще се радват на повече игри и забавления“, написа министърът.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони