Влюбените зодии

Овен

Атака, светкавична война, капитулация

Влюбеният Овен е като чучулига: свирука, подскача, суети се около обекта на чувствата си, гласът му е с два тона по-висок и по-напевен, в очите му плуват сърчица. Няма как да се объркате. Овенът не си пада много по обмислянето, планирането и - опазил го Бог! - отлагането. Влюби ли се, действа. Използва военната оперативна доктрина на Вермахта, наречена Blitzkrieg или Светкавична война. Тя се състои от предварителна бомбардировка и последваща атака с моторизирани сили, които използват елементите на бързина и изненада за предотвратяване изграждането на хомогенна вражеска отбрана.

Телец

Дебне ви в мрежите

Може би ще се занася с вас, но вие не може да знаете дали наистина е влюбен. Той няма да ви каже, че по цели нощи не спи и мисли за вас. Телецът е маниакален разузнавач. Ще ви дебне, къде и с кого излизате. Ще знае кой е влизал във входа ви и с кого сте пили кафе в работата. Ще ви следи в социалните мрежи. Ще знае всичко, което харесате, коментирате или публикувате, но вие едва ли ще го усетите. Влюбеният Телец таи всичко дълбоко в себе си, така че може дори да не знаете, че изпитва чувства. Отстрани може да изглежда спокоен и дори муден, но вътре в него бушуват пожари.

Близнаци

Хукват на басейн

Те се изпълват с хелий, стават въздушно леки и сякаш стъпват в облаците. Любовта извиква у тях най-доброто. Готови са на Ахилесови подвизи заради обекта на чувствата, като например да започнат да пазят диета, да тичат или да ходят на басейн, за да са достатъчно красиви за вас. Обичта може да ги превърне в композитори или писатели - е, не непременно гениални. След първия напор на чувствата, те сякаш получават тежък удар по главата. Всички бръмбари се разбягват и в черепната им кутия настъпва сладка тишина, изпълнена с ромон на потоци и любовно чуруликане.

Рак

Кипри се и се кикоти

Много лесно ще разберете, че Ракът се е влюбил. Във ваше присъствие той ще започне да се кипри и да се кикоти, като слугинята Лина от „Емил от Льонеберя“. Раците искат да бъдат преследвани, затова колкото и да са влюбени, не очаквайте да направят първата крачка. Дори да се решат да действат, не им е в стила директно да ви хванат за ръката и да ви завлекат на кино, примерно. Представителите на този зодиакален знак са деликатни. Те действат бавно и внимателно. Да срещнете погледи през стаята, след ден-два да ви напишат двусмислен есемес. И така до година-две може и да си изясните чувствата.

Лъв

Става неприятен и груб

Лъвът става груб. Много груб. Ако с вас е по-груб, отколкото с останалите и се заяжда, обижда ви и ви повишава тон, не се сърдете! Чувствайте се поласкани, защото това означава, че е влюбен. Следващата му стъпка е да започне да ви омайва. Никой няма имунитет срещу опасния чар на Лъва. Ще ви обсипе с подаръци и комплименти, ще ви гледа с възхищение, ще се държи с вас, като с най-важния човек на света. Ще бди над вас и ще се грижи за добруването ви. Но, ако несъзнателно погледнете друг човек - хряс! Гилотината пада! Ще ви пореже с остър език и грубо държание.

Дева

Прави неприсъщи неща

В любовта Девата е като змия, която хипнотизира жертвата си. Тя не скача върху нея, не хапе. Тя се вие над главата ви и внимателно преценява,и планира. Когато разбере как да ви влезе под кожата, бъдете сигурни, че сами ще скочите в устата й. Тя също е готова да направи доста шантави неща, за да ви впечатли. След като ви спечели, става още по-напрегната. Анализира и гледа под лупа всяко нещо, което сте казали или направили.

Например: "Защо вчера ми каза, че съм по-висока от предишната ти? Какво имаше предвид. Че съм върлина? Не харесваш ли високи хора? Това комплимент ли беше?“

Везни

Проявява грижовност

Щом се пресегне да ви оправи перчема или да прибере някой кичур, изскочил от прическата ви, да знаете, че точно тази Везна май има топли чувства към вас. Влюбените Везни се познават по това, че стават още по-старателни в облеклото и цялостния си външен вид. Ще направят всичко възможно, за да блеснат в най-добрата си светлина, а обекта на чувствата ще обсипят с комплименти. С часове ще разговаряте на най-различни теми – Везните са бъбривци и обикновено знаят всичко. Но не очаквайте от тях да се интересуват искрено от вашите интереси и хобита.

Скорпион

Става подозрително мил

Толкова са мили, толкова са внимателни! Скрили са отровното жило, пуснали са тъмния си чар на макс, през цялото време искат да са до вас, гледат ви с обожание, гушкат ви. Непрекъснато търсят сгоден случай да ви докоснат. Направо да ги щипнеш по бузките! По-точното описание на влюбения Скорпион би било "маниакален преследвач от психотрилър". Тайно ще ви разследва, ще ви поставя клопки, за да провери дали сте им верни. Примирете се, че ще знае всичко за вас. Във всеки момент ще мисли за вас - какво правите, защо се срещате с други хора, а не сте с него/нея?

Стрелец

Смее се безпричинно

Стрелецът не успява да скрие увлечението си. Изчервява се всеки път, щом обектът на чувствата му заговори. Смее се прекалено високо и почти на всичко. Държи се социално неадекватно. Това изглежда като нормалното му поведение, освен факта че „шегите“, на които се смее всъщност въобще не са били шеги. Стрелците са състезатели и ще се опитат да спечелят сърцето на любимия. Ще включат познати и приятели в битката, които да представят влюбения Стрелец в най-благоприятната светлина. Ще поканят тръпката си на събитие, в което могат да изпъкнат в очите му.

Козирог

Пелтечи, гласът му пресипва

Види ли човека, в когото е влюбен, нещо му става и започва да пелтечи, да заеква и да говори несвързано. Очите му блестят, гласът му пресипва, но чувството му за самосъхранение го кара да се вземе в ръце. За Козирога любовта не е същото като брака – за постоянния партньор си има строг критерий и стандарт. Но в любовта се хвърля амбициозно, все едно е спечелил нов работен проект. Проучва какъв е случаят: има ли си гадже, как е с парите, за кого ще гласува на изборите - все важни неща, които трябва да се обмислят, преди да се действа. След което преминава в атака.

Водолей

Избягва ви и мърмори

Започне ли да си мърмори под носа и да не ви гледа в очите, значи става дума за любов. Ще разберете за чувствата му и по това, че въпреки странното си поведение, ако на улицата се натъкне случайно на вас, с удоволствие разговаря и се опитва да ви задържи. Водолеят преживява чувствата си тайно, без да дрънка много. Може да се случи с години да бъде влюбен в човек, който и представа си няма за това. Ето как постъпва Водолеят: първо ставате най-добри приятели, запознавате се с приятелския кръг на другия. Непрекъснато сте заедно, докато един ден приятелството не прерасне в нещо повече.

Риби

Случайни съвпадения

Толкова много съвпадения няма как да са случайност. В магазина, на улицата, пред фитнеса, около блока – влюбената Риба ще изскача сякаш отвсякъде. На родените под този зодиакален знак много малко им трябва, за да се изпаднат в пълен любовен ступор. По цял ден могат да гледат през прозореца и да мечтаят за вас, да дълбаят с нож по дограмата името ви, да зяпат облаците, защото те до един им напомнят за вас. С какво ли – по-добре не питайте! Не се учудвайте, ако заловите дори най-разумните на Риба, да рисуват сърчица и първите ви букви, преплетени вътре в тях.

Коментари

Задължително поле