Откриха изложба на съвременно българско изкуство в Европейския парламент

15-годишен е открил стрелбата в училището в Кентъки Загинали са момче и момиче

Румен Порожанов: Земеделските производители трябва да получават справедлива цена за продуктите си

България на 56 място в класация на най-добрите страни в света

Скандал със зетя на Орбан може да струва на Унгария €43,7 млн. ОЛАФ готви глоба на Будапеща за злоупотреба с еврофондове

Фалстарт на делото срещу Ченалова

КЕВР: Спекулация са твърденията за драстично поскъпване на тока за бита

Съдът в Румъния определи като неприемливи части от промените в правосъдното законодателство

Предсрочни президентски избори във Венецуела до края на април

Еманюел Макрон ще се срещне с Доналд Тръмп края на април

Разпитаха американския правосъден министър във връзка с евентуалната руска намеса на изборите в САЩ

Българският филм „Ага“ ще закрие кинофестивала „Берлинале“

Организацията “Шалом”: Законът трябва да осигури право на собствена изява

Екатерина Захариева: ЕК е отпуснала средства за комуникационната сигурност на Западните Балкани

Хиляди левове се харчат за спасителни акции у нас

„ВМЗ“ внедрява последно поколение софтуер за дигитално проектиране и програмиране

Изграждат научно-технологичен парк към държавната оръжейница в Сопот

Нови 500 работници може да бъдат назначени до края на годината

Процес на внедряване на последно поколение CAD/CAM/CAE система от висок клас от SIEMENS PLM Software стартира във „ВМЗ“ ЕАД в Сопот. „Това е първа стъпка в изпълнението на стратегията ни за трансформация на бизнеса чрез внедряване на иновативни процеси и високи технологии. За плавен преход към дигитализация на инженерните процеси в дружеството се доверихме на водещата компания „SIEMENS“ и партньора й „СпейсКАД“ ООД“, заяви изпълнителният директор на най-голямата държавна оръжейница у нас д-р инж. Иван Гецов.

Според него успешното изпълнение на първата стъпка ще създаде устойчив инженерен фундамент за реализиране на стратегията, чрез предстоящото изграждане на научно-технологичен парк към „ВМЗ“. „Там науката, знанията, дигиталните инструменти и иновациите ще подпомагат усилията ни към синхронизиране на производството с високите критерии на инициативата ИНДУСТРИЯ 4.0“, допълни инж. Гецов. Решението е реализирано със SIEMENS XN и Siemens Solid Edge и включва над 40 броя CAD, CAM и CAE софтуерни лицензии за дигитално проектиране, симулация, програмиране на CNC машини и изготвяне на документация за производството на специални изделия.

От ръководството на най-голямото предприятие от военно-промишления комплекс на Балканите обявиха, че работят усилено за създаване на предпоставки за нов ръст на работни места с около 500 души и за запазване на добрата средна заплата във „ВМЗ“-Сопот. В момента оръжейницата осигурява работа на близо 4500 души.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

  1. Това, добре. Но ВМЗ трябва да преструктурира производството си така, че да намали военната продукция и да увеличи цивилната. Защото военните конфликти по света са временни, зависят от много фактори и за нас поне не са сигурен пазар за оръжия. После да няма стачки и съкращения, сълзи и сополи.

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.