ВМЗ-Сопот остана с един изпълнителен директор и нов тричленен борд

Най-голямата държавно предприятие от военно-промишления комплекс у нас - "ВМЗ" ЕАД, вече е с нов борд на директорите и само един изпълнителен директор в лицето на инж. Иван Гецов. Със заповед на министъра на икономиката Емил Караниколов е освободен вторият изпълнителен директор на оръжейницата в Сопот Атанас Трифонов, а петчленният Борд на директорите е редуциран на трима души. В новия управителен съвет остават досегашният председател на Борда на директорите Атанас Богданов и изпълнителният директор инж. Иван Гецов, а новото лице е асеновградският адвокат Трифон Кумчев, специалист по финансово и търговско право.

Освен назначеният в края на ноември 2016 г. от тогавашния министър на икономиката Божидар Лукарски общински ръководител на ПП ГЕРБ Атанас Трифонов от Борда на директорите на "ВМЗ" ЕАД са освободени още Георги Николов и досегашният му заместник-председател Николай Гунев. Рокадата е станала по настояване на двата синдиката в държавното предприятие - КТ "Подкрепа" и КНСБ, които са изложили проблемите в оръжейницата по време на последното посещение там на министър Емил Караниколов в началото на месец юни. "Казахме му на министър Караниколов, че не е нормално да има двама изпълнителни директори, които постоянно се карат. в прав текст заявихме на министъра на икономиката, че трябва да има само един директор, но име не сме посочвали", заяви за "Труд" Димитър Атанасов, лидер на КТ "Подкрепа" във "ВЗМ" ЕАД.

Инж. Иван Гецов е изпълнителен директор на ВМЗ-Сопот от 2015 г., а през 2016 г. под негово ръководство държавната оръжейница реализира 503 млн.лв. приходи и 193 млн.лв. печалба, което го нарежда на първо място сред петте водещи оръжейни завода в България. С този ръст "ВМЗ Сопот" ЕАД изпреварва дори частните заводи в сектори, които също се развиват много динамично благодарение на разпалените военни конфликти и повишеното търсене на продукцията им по света.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България