ВМЗ-Сопот подписа нови договори за 400 млн.лв.

През 2016 г. ръководството на "ВМЗ" ЕАД инвестира близо 9 млн.лв. собствени средства в ремонта и оборудването на 3 цеха.

Нови договори за общо 400 млн.лв. само през последните 2 месеца е подписало ръководството на "ВМЗ" ЕАД в Сопот, похвали се инж. д-р Иван Гецов, изпълнителен директор на най-голямата държавна оръжейница у нас. "Само през ноември са подписани договори за 300 млн.лв., а за декември са на стойност 100 млн.лв. Подписаните контракти дават увереност и спокойствие - 2017 и 2018 г. са обезпечени напълно по отношение на поръчки за изпълнение, а продължават да идват предложения и за нови", допълва изпълнителният директор Гецов.

В началото на 2017 г. предстои пускът на периметрова охрана в базата на ВМЗ в Свежен, като системата там ще е аналогична на тази в Иганово и ще подобри сигурността на обекта. Периметрова охрана ще бъде изградена и на площадка Сопот, а паралелно с нея всеки цех ще бъде оборудван със собствено видеонаблюдение.

"Освен това цеховете ще бъдат изцяло ремонтирани, ще продължим и със закупуването на още съвременни, модерни машини. През следващата година предстои заводът в Иганово да бъде изцяло електрифициран, с което ще се сложи край на едно голямо разходно перо", разкри инж. д-р Иван Гецов. Според него и останалите членове на Съвета на директорите на "ВМЗ" ЕАД сопотската оръжейница изпраща една много наситена година, преминала под мотото "Ново начало".

През месец май бяха открити 2 нови цеха в монтажния завод в Иганово, които увеличиха производствения капацитет с 50%. От декември в Иганово заработи още един, трети цех - за автоматично производство на детайли от пластмаса, като базата е с изцяло ново модерно оборудване с австрийски машини. Инвестицията в трите цеха е около 9 млн. лева и е финансирана изцяло със собствени средства на ВМЗ.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони