ВМЗ-Сопот: Премахването на посредниците гарантира опазване на фирмената тайна

Най-голямата оръжейница у нас работи с техническа документация, държавна собственост

Премахването на посредниците при търговските сделки във военно-промишления комплекс (ВПК) гарантира както по-голяма възможност за оперативна работа, така и опазване на фирмената тайна, категорични са от ръководството на „ВМЗ” ЕАД – Сопот. Там при изпълнение на договорите се работи с техническа документация, която е държавна собственост, и стриктно се следи за нейното използване и разпространение.

„Реализацията на продукция с качество, каквото дава държавното дружество, може да разработва само предприятие, което има такава документация”, категоричен е изпълнителният директор на най-голямата оръжейница у нас д-р инж. Иван Гецов. Според него действията на държавата по премахване на посредниците при търговските сделки предполагат също повишаване печалбата на предприятията от военно-промишления комплекс и реинвестиране в нови технологии, в подобряване условията на труд, закупуване на нови машини и усвояване на нови продукти с по-висока добавена стойност. Параметрите на договорите, подписани без посредници, позволяват постигане на по-високо ниво на печалби, а за най-големия български производител на специални изделия - и получаване на продукция на по-ниска цена.

„Доказателство в подкрепа на правителствената политика по отношение на ВПК е меморандумът, подписан между „ВМЗ” и сръбска фирма-производител. Той показа, че българският военно-промишлен комплекс може да работи без частни посредници при оръжейните сделки. Тази позиция бе оповестена от премиера Бойко Борисов и министъра на икономиката Емил Караниколов. Благодарим на правителството за подкрепата, която получаваме. Очакваме резултатите от проверката, за която наши работници и служители настояха - за сключените договори и проведените процедури за последните 10 години, както за използването и разпространяването на поверителна техническа документация", допълни д-р инж. Иван Гецов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България