ВМРО: България и Македония трябва да направят федерация

Ние имаме общо историческо и културно наследство и това е бъдещият ни път, посочват от партията

България и Македония да направят федерация. С този призив излезе VIII конгрес на ВМРО, който се проведе вчера в София, съобщиха от пресцентъра на партията. В декларацията, приета от делегатите, се изброяват приоритетите и ценностите, които войводите изповядват и ще продължат да се борят за тяхното налагане в обществения живот на страната.

"Ние сме ВМРО. Ние сме българско национално движение. Наследници сме на възрожденската идея за освобождението и обединението на Отечеството в неговите три части – Мизия, Тракия и Македония. Пазим паметта, но действаме в настоящето", се казва още в документа.

"Изповядваме съвременния, просветен национализъм, съзнанието за общност, за принадлежност към единната българска нация. Че България е там, където живее дори и един българин".

В декларацията са изброени 14 приоритета, за които ВМРО е гарант, и сред тях са: сигурност, образование, здравеопазване и достъп до култура за всички българи; енергийна независимост чрез изграждане на нови мощности (включително ядрени); работеща икономика и справедливи правила за бинеса; конституционни промени, гарантиращи увеличаването на президентските правомощия, мажоритарността и прякото допитване до народа; забрана за гласуване на неграмотните и неспазващите задълженията си към държавата; ненамесата на финансирани от чужбина НПО в политическите, религиозните и образователните дела на страната ни и др.

Точка 14 е насочена изцяло за политиката на България спрямо Македония, а именно:

"Интеграцията на Македония минава през признаване на истерическата истина, българските корени на днешното население и защита на неговите права. Затова и призоваваме правителствата и политическите организации в Република България и РС Македония за създаване на федерация между двете държави на базата на общото ни културно-историческо наследство и общите ни геополитически интереси."

Прилагаме пълния текст на декларацията на VIII конгрес на ВМРО:

"Ние сме ВМРО. Ние сме българско национално движение. Наследници сме на възрожденската идея за освобождението и обединението на Отечеството в неговите три части – Мизия, Тракия и Македония. Пазим паметта, но действаме в настоящето.

Защото обичаме Родината си, ние работим за свободна, силна и просперираща България. За икономически подем, който осигурява средствата за образование, здравеопазване, отглеждане и възпитание на умни, здрави и силни деца. Осигурява достойни старини. Ние тачим българската история, но сме загрижени за днешния и утрешния ден. Знаем, че от него зависи самочувствието ни на българи.

Изповядваме съвременния, просветен национализъм, съзнанието за общност, за принадлежност към единната българска нация. Че България е там, където живее дори и един българин.

Затова ние вярваме в себе си, вярваме в народа си. В държавността, в силите си за промяна, в децата си. Вярваме, че е възможно политиката да престане да бъде убежище за престъпници и че единственият достоен живот е животът с отговорност пред народа, историята и закона.

ВМРО Е ГАРАНТ ЗА:

  1. Единение на българската нация. Защита на българската национална чест и достойнство, на правата на всеки българин в страната и чужбина.
  2. Сигурност, образование, здравеопазване и достъп до култура за всички българи.
  3. Демографска политика в подкрепа за българското традиционно семейство, раждаемостта и тридетния модел.
  4. Демонополизация на икономиката и правила за бизнеса, подкрепа на родното производство, високи доходи и пенсии.
  5. Енергийна независимост, чрез изграждане на нови мощности (включително ядрени), съобразени единствено с българските интереси.
  6. Разумно използване на природните ресурси, екологично земеделие, подкрепа на дребните и средните селскостопански производители.
  7. Държавна подкрепа за просперитет, спиране на обезлюдяването и обезбългаряването на регионите.
  8. Конституционни промени, гарантиращи увеличаването на президентските правомощия, мажоритарността и прякото допитване до народа.
  9. Без привилегии за малцинствата. Забрана за гласуване на неграмотните и неспазващите задълженията си към държавата.
  10. Ненамесата на финансирани от чужбина НПО в политическите, религиозните и образователните дела на страната ни.
  11. България – свободна зона от либерални експерименти с човешката природа.
  12. Недопускане на нелегална миграция и радикални религиозни идеологии в България.
  13. Силна България в силна Европа на нациите и отечествата.
  14. Интеграцията на Македония минава през признаване на истерическата истина, българските корени на днешното население и защита на неговите права. Затова и призоваваме правителствата и политическите организации в Република България и РС Македония за създаване на федерация между двете държави на базата на общото ни културно-историческо наследство и общите ни геополитически интереси.

В изпълнение на горепосочените приоритети ВМРО ще работи за единение на всички националноотговорни формации, сдружения и личности в България, изповядващи патриотичната идея, уважаващи паметта, традициите, семейните и християнските ценности."

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика