Стара Загора ще бъде домакин на семинар и олимпиада по пътна безопасност

Авария остави без парно столичните квартали „Хладилника“ и „Лозенец“

РИОСВ-Бургас за скандала „Смокиня“: Собствениците на самонастанилите се каравани трябва да ги преместят сами

Радка Ракова от Панагюрище: Забравих болестите със здравословно хранене Жената променила напълно стила си на живот

Референдум за нова визия на улица в Бургас

Приведоха мъж от затвора за повдигане на обвинения за три измами на пенсионери Възрастните хора ловко били преметнати, докато му услужвали с разваляне на пари

В Бургас търсят приемни родители

Пътен нарушител опитал да подкупи катаджии Водачът нямал застраховка и колата била с прекратена регистрация

48-годишен набил майка си и подпалил покъщнината й на двора Осъжданият извършител бил намерен и арестуван

Добротворци с поредна кампания в помощ на бездомни и самотни възрастни хора Акцията „Имам нужда от теб” започва във Велико Търново и Горна Оряховица

Прокуратурата поиска постоянен арест за петима от задържаните при спецакция срещу тероризма

Премиерът: Трябва да сме готови за всякакъв сценарии за Брекзит

Борисов към кметовете: Ако не вземете мерки да си почистите къщичките по места – то ще избива, дали в „Судужук“ или нещо друго

Премиерът Бойко Борисов: Не трябва да стоим само на резултатите, които сме постигнали (НА ЖИВО)

Цветан Цветанов: ГЕРБ е най-добрата платформа за решаване на проблемите в регионите (СНИМКИ и ВИДЕО)

ВМРО внесоха законопроект за максимална надценка на стоките от първа необходимост

Депутатите от ВМРО в групата на „Обединени патриоти“ внесоха законопроект за определяне на максимална надценка на стоките от първа необходимост. Става въпрос за хляб, мляко, кашкавал, брашно, олио, свинско месо, яйца и т.н. от български производители.

Министърът на икономиката, по предложение на министъра на труда и социалната политика, може в срок от 12 месеца да определи със своя заповед максимална надценка/и на стоките от първа необходимост, като процент от доставната им цена, с цел защита на икономическите интереси на потребителите, при наличие на социални и икономически обстоятелства, които да налагат това.

„Надценките трябва да са съобразени с обичайните разходи по продажба на стоката в съответната категория търговски обект“, е записано в проекта за допълнение на Закона за потребителите.

Ще е „стока от първа необходимост“, както и задълженията на търговците и производителите, ще се определя с наредба на Министерски съвет.

В мотивите си от ВМРО посочват, че сега производителите на хляб калкулират надценка от средно 5 ст., а при търговците тя достига 30 ст. Подобно съотношение на надценките – 1/6, съществувало и при млечните продукти.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (2)

  1. За всички стоки някои страни от Европа надценката от началото до края е 10%…

  2. КЪДЕ Е ПАЗАРНАТА ИКОНОМИКА ТУКА БЕ ПАТРЕОТИЧНИ КОМУНЯГИ ТАКИВА, ДА ГО ДУХАТЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ………..ПОПУЛИСТИ ЛАЙНЯНИ, ПРОДЪЛЖАВАЙТЕ ДА МАЧКАТЕ МАЛКИЯ И СРЕДЕН БЪЛГАРСКИ БИЗНЕС СЪС ГРОБАРИТЕ И ЩЕ ВЪРНЕТЕ КОМУНИЗъъМА….АМА НА КУКОВО ЛЕТО, ХА,ХА,ХАААААААААААА

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.