Дневен хороскоп на Алена за четвъртък, 12.12.2019

На 12 декември 2019 да почерпят

Излиза сказание за Боян Мага Нов роман от Павлина Павлова за сина на Симеон

„Локо“ (София) покани Стойчо Стоев

Учениците от кърджалийското училище, чието стълбище пропадна, ще учат в други сгради

Сър Антъни Хопкинс: Актьорите са глупави

Джонсън печели вота, но с малка преднина

Купуваме още един правителствен самолет (обзор) От 2014 г. „Фалкон”-ът е аварирал над 20 пъти

Депутати от БСП пред “Труд”: Корнелия Нинова не владее групата си При избора на Сотир Цацаров червената група се разцепи наполовина

Турция заплаши да изгони американските войници от базата „Инджирлик”

Манолова открива временна приемна във Видин

Свършват мъките с данъчните декларации

Дължими налози за служебен аванс за шефа

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в четвъртък, 12 декември 2019

„Германският пациент” от Михаил Вешим Ще спаси ли българската пукница Хер Бекер

ВМРО внесоха законопроект за максимална надценка на стоките от първа необходимост

Депутатите от ВМРО в групата на „Обединени патриоти“ внесоха законопроект за определяне на максимална надценка на стоките от първа необходимост. Става въпрос за хляб, мляко, кашкавал, брашно, олио, свинско месо, яйца и т.н. от български производители.

Министърът на икономиката, по предложение на министъра на труда и социалната политика, може в срок от 12 месеца да определи със своя заповед максимална надценка/и на стоките от първа необходимост, като процент от доставната им цена, с цел защита на икономическите интереси на потребителите, при наличие на социални и икономически обстоятелства, които да налагат това.

„Надценките трябва да са съобразени с обичайните разходи по продажба на стоката в съответната категория търговски обект“, е записано в проекта за допълнение на Закона за потребителите.

Ще е „стока от първа необходимост“, както и задълженията на търговците и производителите, ще се определя с наредба на Министерски съвет.

В мотивите си от ВМРО посочват, че сега производителите на хляб калкулират надценка от средно 5 ст., а при търговците тя достига 30 ст. Подобно съотношение на надценките – 1/6, съществувало и при млечните продукти.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (2)

  1. За всички стоки някои страни от Европа надценката от началото до края е 10%…

  2. КЪДЕ Е ПАЗАРНАТА ИКОНОМИКА ТУКА БЕ ПАТРЕОТИЧНИ КОМУНЯГИ ТАКИВА, ДА ГО ДУХАТЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ………..ПОПУЛИСТИ ЛАЙНЯНИ, ПРОДЪЛЖАВАЙТЕ ДА МАЧКАТЕ МАЛКИЯ И СРЕДЕН БЪЛГАРСКИ БИЗНЕС СЪС ГРОБАРИТЕ И ЩЕ ВЪРНЕТЕ КОМУНИЗъъМА….АМА НА КУКОВО ЛЕТО, ХА,ХА,ХАААААААААААА

Коментарите са заторени

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.