Изпуснахме Кипър, но не и първото място, драмата ще е до последно

На 17 ноември 2018 да почерпят

Малък гайдар разплака всички във „Фермата“

Вижте от птичи поглед опустошението след пожарите в Калифорния (ВИДЕО)

Искрен Веселинов, „Обединени патриоти“: Валери Симеонов разговаря с Каракачанов преди да реши за оставката

23 лица с трайни увреждания започнаха работа в община Смолян

Започва Рали спринт Сливен

Ограничават движението по Панаирния мост в Пловдив тази събота

Ето кои са окончателните състави на България и Кипър

САЩ намаляват бойците си в Африка За да се фокусират над заплахите от Русия и Китай

Ралица Паскалева предаде псевдо продуцент на ФБР Измамникът искал да я прави порно актриса

Вино без градус е новата мода Наши производители вече правят експерименти за производството му

Протестиращите майки за оставката на Валери Симеонов: Ще чакаме решението на Народното събрание

Министерски съвет потвърди: Оставката на Валери Симеонов е лично негово решение

Насрочиха процес за бунга-бунга партитата Силвио Берлускони отново на мушката на съдебната власт

ВМРО: Гърци, не сте съвсем прави за Македония!

ВМРО – Българско национално движение публикува декларация по случай днешните протести в Гърция относно името „Македония“:

Не сте съвсем прави гърци, които днес протестирате в Солун. Ние, българите, по естествен път заставаме зад братята си в Македония в спора за името. И искаме решаването на този спор. Но без издевателства. Никой не може съвсем да лишава хората на Македония да ползват името, което ползваха нашите общи деди. Да, потърсете компромис, но не извивайте ръце!

Няма защо думата Македония съвсем да бъде изключена от името на младата държава. Разбираме аргумента, че Македония не е само на Скопие, но не разбираме защо някой иска самата дума Македония съвсем да не присъства. Дори и в сложно съчетание.

Да, ние в България също можем да проявяваме претенции към тези имена и места. Но не го правим, защото смятаме, че пътят днес е другарство и великодушие, а не спънки. Ние с нашите еднокръвни братя в Македония показваме правилния подход.

Да, македонска нация назад в историята не е имало. Да, Македония е географско име, днес разделено между три държави, дори четири. Да, Скопие не може да има претенции към околните държави. За всичко това е прав Ципрас.

Но защо тогава Атина има претенции да монополизира това име? Не умираха ли с това име на уста хиляди хора, които днес вие обичате да наричате „славяногласни елини“? Нямат ли право техните наследници да наричат родното си място с името, с което го наричаха дедите им?

Днешна Гърция иска окончателно да си присвои името Македония. И това не може да бъде толерирано. Ние от ВМРО – БНД сме категорични за това!

Сега е моментът да напомним: приятели, гърци, на нашия герб има три лъва – Мизия, Тракия и Македония. Не забравяйте, че когато издевателствате върху Македония, издевателствате и върху нас. А ние не се плашим от това. Защото помним историята си.

А по повод гръцките претенции, с усмивка ще припомним и онзи простичък отговор на Вазов: „Македония е наша!“

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (3)

  1. Докато един Влах е лидер на ВМРО, не очаквайте нищо нормално……………..Ако старите македонски комити бяха живи ,досега да са го скопили……………….Македония е съществувала като държава, столицата й се е казвала Пела, а списъкът на македонските владетели е не по малък от списъка на тракийските владетели………………Проблемът е, че Александър Македонски,за да участва на Олимпиадата се е обявил за грък………………Това стои в основата на гръцките претенции………….Защото ако Александър беше грък ,щеше да се казва Александър Гръцки/ Елински………………..Блъсков, ти какво ще кажеш по македонският въпрос?………………….

  2. Македонците, българи ли, каквото ли, славяни ли с една дума – НАШИ ХОРА… Поздравяваме Ви! – Благодарим ви за всички искрени и братски желания и помощ. Не обичаме много ЕС, обаче то е сега модерно. А и НАТОто не знам за какво ни е. Но ето и то е било модерно. ГЛАВНОТО Е да се оправим. Та и със сърбите също. Да заживеем бе хубаво – мина живота. Батальони храбри хора – цветът на славянството балканско изгина за по-добър живот – „европейски“. Да си го направим за нас, та за европейците имат си те по-богато от нашето, но никога и по-хубаво. Могат да сънуват за Рила, С. Планина, Охрид, Преспа, Солун, Бялото море. А гърците данайци не ни обичат нас, обичат парите ни и да ни няма ако може. Поздрав от Македония

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.