ВМРО-Карлово реагира остро за побоя на горски край Баня

Председателят на ВМРО – Карлово и общински съветник Светлозар Янков реагира остро на случая, при който беснееща циганска тълпа нанесе побой на горски стражари. Ситуацията се е разиграла край град Баня, Карловско. Бруталната атака е извършена от обитатели на незаконното циганско гето в града, съобщават от предцентъра на ПП ВМРО.

Общинският съветник от ВМРО Янков внася питане до кмета на община Карлово за изясняване статута на гетото и с настояване за незабавното му премахване.

Ето и коментара на общинския съветник от ВМРО в Карлово:

Това е тихата война, в която цигани избиват българи, докато вторите говорят за толерантност, всички останали си забиват главата в пясъка. Битов инцидент ще го нарекат, някой все пак ще отнесе някаква минимална присъда... и какво? Жертвите на тази война няма да се вдигнат от гробовете, те ще се увеличават, а ние ще сме в дълбока летаргия. Синдромът на сварената жаба е всъщност синдром на избиваните българи. Сега БХК дори могат да скочат срещу горските стражари, защото са си позволили да възпрепятстват представители на безнаказания етнос. Могат да осъдят държавата, ако все пак си свърши адекватно работата в изцяло незаконното гето на гр. Баня.

Ако не се съвземем от будната кома, ако държавата ни не смени курса, просто ще чакаме следващите жертви, ще палим свещи и ще дописваме списъка.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България