ВМРО: Отмяната на мораториума за внос на зърно от Украйна ще доведе до фалит на родните зърнопроизводители

Хората на власт занимават обществото с дебати за съветски шпиони, паметници, подаряват въоръжение, докато националната ни сигурност е застрашена! Това заявяват в своя позиция „ВМРО - Българско национално движение“ по повод отмяната на забраната за внос на зърно от Украйна и протестите на зърнопроизводителите. И допълват:

„Управляващите разделиха обществото, настройвайки го срещу зърнопроизводителите. Това ще доведе до фалит на хиляди дребни и средни земеделски производители. Да те накарат да купиш посеви, препарати и торове на двойна и тройна цена спрямо миналата година, а после да ти изкупят реколтата на половин цена (заради вноса), е всичко друго, но не и грижа за родното производство. Това няма нищо общо с пазарната икономика! Протестите са неизбежни!“.

Ето и цялата позиция на ВМРО:

Сервилността на властващите отдавна застрашава националната сигурност, но действията им вече поставят под въпрос оцеляването на българина. Докато същите ни пълнят телевизорите с дебати за паметници, съветски шпиони и други теми отпреди 30 години, горивата подгониха трите лева. Докато ние подаряваме въоръжение, други печелят милиарди от войната.

Сега са решили да унищожат земеделието, използвайки евтини трикове и настройвайки обществото срещу зърнопроизводителите. Били терористи, трупали несметни богатства. А истината е, че отмяната на мораториума за внос на зърно от Украйна няма да засегне онези 65 богати фамилии (получаващи лъвския пай от евросубсидиите и всъщност спонсори на властта), а ще доведе до фалит на хилядите дребни и средни земеделски производители. Да те накарат да купиш посеви, препарати и торове на двойна и тройна цена спрямо миналата година, а после да ти изкупят реколтата на половин цена (заради вноса), е всичко друго, но не и грижа за родното производство.

Това няма нищо общо с пазарната икономика. По същия начин са ударени и пчеларите с изкупна цена на меда под 4 лв. за сметка на внасяния по-евтин украински, пакетиран и продаван от чуждите вериги като български мед, за между 10 и 15 лв.

Отговорните политици защитават първо интереса на своите граждани. Полша и Унгария го показаха. А в случая остава впечатлението, че нашите защитават чужди. Затова не се чудете! Протестите са неизбежни!

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България