Червената Мая вече лъже, без да мисли Кюстендилката твърди, че няма билбордове, наела е 10 и ще ги удвоявала другата седмица

Гаф на президента с венеца за летците (СНИМКИ) На лентата, поднесена от Румен Радев, пише 170 вместо 107 години от създаването на ВВС

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в петък, 18 октомври 2019

Председателят на ЕП призова за по-строги санкции на ЕС срещу Турция заради военната й операция в Сирия

Американски дипломати заловени край руски военен полигон Объркали два града, Москва предложи да им купи карта

Тръгнаха първите камиони с бюлетини за 5 области в страната

Атанас Фурнаджиев подаде оставка като Вицепрезидент на БФС

Българите вярват повече на Путин, отколкото на Меркел Това показва проучване на изследователския център „Пю”

„Витрувиански човек” на Да Винчи показват в Лувъра

Coфийcĸият гpaдcĸи cъд отмени промяната на режима на Бyдимиp Kyйoвич

744 предприятия движат икономиката Само 35 са големите компании в строителството, а 10 са в селското стопанство

Пускат нова банкнота от 50 лв.

Турция вдига разходите за отбрана с още 5 млрд. долара

Започна заседанието на Европейския съвет (СНИМКИ)

Херо остава далеч от националния

ВМРО: Парламентът подкрепи идеята за обществено полезен труд за нарушители

Искрен Веселинов

Народните представители одобриха на първо гласуване промените в Закона за административните нарушения и наказания, внесени от заместник-председателя на ВМРО и съпредседател на ПГ „Обединени патриоти“ Искрен Веселинов. С тях се предвиждат нови наказания – полагане на безвъзмезден труд в полза на обществото и при нарушаване на обществения ред – задържане в териториалните структури на МВР, съобщиха от пресцентъра на ВМРО.

„В настоящия закон съществуват мерки, които вече са анахронизъм, например порицанието. Не мога да си представя как такава мярка ще бъде приложена за лицето Асан, което краде дърва и трябва да бъде порицано. Та това ще предизвика всеобщо веселие! Друго ще е, ако нарушителят положи 200 часа обществено полезен труд, вместо да му бъде наложена глоба, която никога няма да плати“, заяви Искрен Веселинов и допълни, че по-строгите наказания, които се предлагат, са изключително необходими към настоящия момент.

Той е категоричен, че те ще те имат дисциплиниращ ефект, особено при повторни нарушения.

Предложенията са част от нашата Концепция за промени в политиката за интеграция на циганския етнос, представени са след обширни обществени дискусии. Знаем, че са необходими цялостни промени в наказателните политики и работим в тази посока, но не трябва да се чака и тези изменения да бъдат отлагани, заяви Веселинов.

Не е важна процедурата, а целта. Трябва да приемаме закони, които са в полза на обществото, смятат още народните представители от ВМРО.

В изказването си от парламентарната трибуна позицията защити и депутатът Александър Сиди, който обяви, че не може да се чака 30 години, за да започне да се случва някаква справедливост в обществото.

Наказателните мерки, предложени от ВМРО, ще бъдат прилагани след решение на съда. В момента подобна мярка съществува като част от пробацията, сега тя ще се превърне в административна мярка по отношение на кражбите на дърва, на ток и др., които попадат в Наказателния кодекс.

Според гласуваните промени наказанията за едно нарушение могат да са между 40 и 200 часа годишно полезен труд, като съдът ще реши кога да се полага, ако провинилият се е обществено зает човек. Ако обаче нарушителите не отидат да положат труд доброволно, това ще е основание за задържане в териториалните структури на МВР, гласят още приетите на първо четене текстове.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.