ВМРО-Пловдив се разграничи от Славчо Атанасов и НФСБ за платеното паркиране пред блока

От ВМРО-Пловдив се разграничиха днес от депутата от Обединени патриоти Славчо Атанасов и от общинските съветници от НФСБ в местния парламент относно наредбата за платеното паркиране пред жилищните блокове в града под тепетата.

На извънредна пресконференция областният координатор на ВМРО-Пловдив и народен представител от Обединени патриоти в 44-ото Народно събрание Александър Сиди и градският лидер на ВМРО-Пловдив и кмет на район „Южен” Борислав Инчев декларираха, че Славчо Атанасов и съмишлениците му нямат право да говорят от тяхно име.

„НФСБ са само една част от нашата коалиция и нямат право да говорят от името на патриотите. Нашите съветници от ВМРО са гласували „за” наредбата и затова Славчо Атанасов няма никакво право да дава пресконференции от името на всички патриоти. Тъжното е, че със съветниците от НФСБ си говорим чрез медиите, но това не е продиктувано от нашите действия”, коментира Александър Сиди.

Според него обаче в случая конфликт няма, а само излагане на различни тези, а проблемът е в липсата на комуникация. „Това вчера беше използвано с политически ефект и за стартирането на предизборната кампания на един човек цели две години преди местните избори в Пловдив. Странно как излиза Славчо Атанасов, който е шеф на комисията по спорт в парламента, да говори за паркирането в Пловдив. Все пак това не означава разпад на групата или раздор. Категорично няма да подкрепим решението да се даде на Административен съд наредбата за платено паркиране пред блока”, допълни Александър Сиди.

„Аз призовах още на сесията на ОбС тази наредба да стане работеща, защото само в район „Южен” вече имаме 500 заявки за места. Имам няколко доклада, в които се е стигнало до конфликтни ситуации и саморазправа за това кой къде паркира. Затова колкото по- скоро заработи тази наредба, толкова по- добре”, коментира от своя страна Борислав Инчев, кмет на район „Южен” и градски лидер на ВМРО-Пловдив.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика