САЩ спират временните визи за бременни жени

Намаляват таксата за хазартните игри (обзор) Налогът ще бъде 25% от разликата между залозите и раздадените печалби

Словашкият министър на екологията подаде оставка след пиянски скандал

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в петък, 24 януари 2020

Банките вдигат такси заради ниските лихви

Мерки за засилване контрола върху вноса на отпадъци обсъди министър Димитров с рециклиращия бизнес

Европейската комисия по конституционни въпроси одобри сделката за Брекзит

Младите плащат с 25% повече за обзаведено жилище Купувачите до 35 години предпочитат нови сгради

Пекин отмени Нова година

Емил Димитров: Спира се принудително изгарянето на отпадъци в ТЕЦ „Бобов дол“

Един убит и 10 ранени при сблъсък на 4 трамвая (обзор) Кръв на релсите в столичния квартал „Дружба”

Три отделни научни екипа разработват ваксина срещу китайския коронавирус

Ураган изплаши Банско преди Световната купа

Хванаха грузинци с „Ролс Ройс” и оръжие Бойко Борисов похвали акцията на МВР

Пожар изпепели 60 декара тръстики до Дуранкулашкото езеро

ВМРО предлага: Доброволни отряди срещу циганската престъпност Настояват за „Данък лукс” и преизчисляване на старите пенсии

Общественополезен труд също е сред мерките

Правителствена програма с мерки срещу циганизацията, гетоизацията и произтичащите от това проблеми, поискаха от ВМРО.

От партията на Красимир Каракачанов настояват да бъдат възстановени доброволните отряди към МВР, да се въведе административно наказание “обществено полезен труд” и “задържане под стража” с цел преодоляване на чувството за безнаказаност сред маргиналните общност.

Единна база данни за социалните помощи и въвеждане на сумарен максимум на годишна база, строг контрол срещу злоупотреби със социални плащания, включително обвързване на получаването им със степента на социализация и грамотност, са част от предложенията на ВМРО за преодоляване на проблема с циганизацията.

Воеводите настояват да бъде поощрявано отговорното родителство за сметка на намаляване на помощите за деца от несоциализираните групи.

От ВМРО настояват за единна база данни за социалните помощи на циганите и въвеждане на сумарен годишен максимум за тези помощи.
От ВМРО настояват за единна база данни за социалните помощи на циганите и въвеждане на сумарен годишен максимум за тези помощи.

В средата на мандата организационния съвет на ВМРО-БНД “са категорични, че е крайно време да бъдат застъпени основни приоритети, за които организацията се бори от години. Сред тях категорично не са личните амбиции, водещи до боричкания на база его между едни или други политически фигури в коалицията “Обединени патриоти”, пише в позицията.

Приоритетите са подредени в пет категории. Първа е циганизацията, следвана от мерки срещу радикалния ислям, включващи промените в Наказателния кодекс за криминализиране на проповядването на радикален ислям. ВМРО настоява и за достоен живот на възрастните хора чрез ревизия на инвалидните пенсии и преизчисляване на т.нар. стари пенсии.
Четвъртата категория мерки са насочени към укрепване на българското национално самосъзнание в България и зад граница чрез държавна програма за разпространение на българския език и култура, включително създаване на институт “Св.св. Кирил и Методий”. Хората на Каракачанов искат и по-справедливо данъчно облагане имуществото на богатите – включително “Данък лукс”.

 

Волен Сидеров, лидер на „Атака”: Направо да въвеждат мерките

Имат всички лостове във властта

04-4Преди можех да правя салто от място, сега вече не мога. Ако ВМРО могат да направят нещо, нека да го направят, няма да им преча.

Не разбирам от какво толкова са се разтревожили ВМРО. Имат си вицепремиер, който отговаря за силовите министерства, освен това той е и министър на отбраната. Имат си и други министри. Защо се държат като наблюдатели от 15-и ред? Направо да въвеждат мерките, вместо да излизат с позиции. Имат си всички лостове в изпълнителната власт. А в България всъщност реалната власт е в правителството – то пише закони, то предлага промени в законите, а парламента просто гласува.

След като ВМРО искат спешни мерки в различни сфери, нека да действат. Нека да реализират и моята идея, която предлагам още от 2006 година – за доброволните отряди.

Добре е ВМРО да не забравят, че благодарение на мен са във властта.

 

Искрен Веселинов, зам.-председател на ВМРО: ГЕРБ ни съветват – „Разберете се“

Чакаме подкрепа от НФСБ и “Атака”

04_02В коалицията “Обединени патриоти” няма нормален диалог. Очакваме да получим подкрепа от НФСБ и от “Атака”, а ако не получим ще сме наясно, че не можем да разчитаме на тях.

В случай, че не получим подкрепа, ще преосмислим отношението си към партньорите в малката коалиция. Възможно е, ако не получим подкрепа от НФСБ и “Атака” все пак да предложим мерките на ГЕРБ. По някои от тях сме готови и със законодателни предложения. Готови сме с конкретни текстове за административното наказание принудителен общественополезен труд, имаме внесен закон за българския език, както и за криминализиране проповядването на радикален ислям. Част от проектите са минали на първо четене, но оттогава няма движение по тях. Когато нямаме подкрепата на нашите партньори в “Обединени патриоти”, ГЕРБ са в удобната позиция да ни казват: “Разберете се”.

 

Валери Симеонов, Лидер на НФСБ: В тези приоритети няма нищо ново

Нека ВМРО кажат какво са направили

04-3Приоритетите, които ВМРО е извадило в средата на управленския мандат, са основен пункт още в предизборната програма на Национален фронт за спасение на България (НФСБ). Те се съдържат и в програмата на коалицията “Обединени патриоти”. Подкрепата на подобни приоритети не води до нищо съществено. Стига вече с това “ще”. Нека ВМРО да кажат какво конкретно направиха за постигането на тези приоритети, които сега отново вадят. Нека посочат какви конкретни опити са направили да ги прокарат и да постигнат конкретни резултати.

Не виждам смисъл да обсъждаме в коалицията “Обединени патриоти” подобни приоритети, тъй като те не са нови. По-важно беше да направим усилия за осъществяването им.

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ – trud@trud.bg и trudonline@gmail.com

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (4)

  1. Стареца на памперси Бойко Борисов забранява това , циганите са основни гласоподаватели на ГЕРБ , няма кой друг да крепи антибългарското му крадливо правителство изпълняващо нарежданията на господарите в Брюксел .

  2. Трябват мерки срещу българската престъпност! каза:

    А не следва ли да има мерки против българската престъпност? Не цигани, а българи откраднаха 5 милиарда от КТБ-грандиозна гражба0кражбата на столетието, ама коментирате ромите за откраднати телефони за по 500 лв-българи крадат милиарди, ама ромите ви били виновни, българи откраднаха 3 милиарда за дупката за белене, българи извършиха беззаконието със заменките със земи, българи застроиха черноморието, българи застроиха южната част на парк Редута, българи направи незаконните строежи в южния парк-жк Южен парк, българи окрадоха еврофондовете, и дори бяха спрени заради кражбите, българите извършиха беззаконията при реституцията.-ноторен пример-българи си реституариха земи около известен Язовир в Родопите, където никога до 1944 не е имало частна собственост. Българин уби младежът в Борисовата градина, българин-r jf непълнолетен, преди години в Перник уби и буквално изяде свой съученик, днес канибалът е на собода,-излежа си присъдата, убиецът от Соло е българин, българи окрадоха банките при банковите фалити около 1996-7. Май тр ябва ромите да ни пазят от българската престъпност? От ром лошо не съм виждал, лошотията е само сред българи, например едно време в казармата българите тормозеха новобранците, а ромите ги защитаваха!

  3. Като чета с какви мерки ще борите циганизацията просто съм убеден, че това е поредната пушилка от която нищо няма да произлезе ! Ето ви мерки: 1/ Забрана за секс между малолетни и непълнолетни. При нарушение -5 години затвор за момчето, а за момичето задължителен аборт, ако все пак роди- детето в приемно семейство, а на момичето – стерилизация. 2/Да не се дават помощи на хора живеещи в гета и без елементарни условия да отгледат и възпитат читаво потомство 3/ Задължителен граждански брак и то след навършване на 18 години , на хора със средно образование имащи работа и достатъчно доходи и най-важното да имат достатъчно добри условия за отглеждане и възпитание на потомство. 4/ Задължително образование средно минимум . 5/ Всички с противообществени прояви да имат досие с три графи в които да фигурират само /+/ което за един плюс да означава една кола БОЙ при първо провинение , при второ провинение втори /+/, а до трето може и да не се стигне ако първите два плюса са сложени заслужено. 6/ На всички достойни и нормални българи да се разреши да притежават оръжие/пистолет/ и закона да се промени така, че да могат да го използват в собствена защита без да носят съдебна отговорност ако наранят нападателя. 7/ Да се съборят всички незаконни гета и кметовете да носят персонална отговорност за всяка незаконна постройка . И още мерки в този порядък …..

  4. ,,TRJBVAT MERKI…,,TI SIGURNO SI SLUZIL V ,,KE4A,,SHTOTO NA DRUGO MJSTO V KAZARMATA,
    NJMASHE TZIGANI! V BOINITE PODELENIJ VZIMAXA SAMO XORA SAS SREDNO OBRAZOVANIE!
    ZASHTOTO BESHE SAVREMENNA ARMIJ,A NE ,,BASHIBOZUK,,!

Коментарите са заторени

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.