ВМРО: Предложението за депутатските заплати е популистко

 

Предложението на БСП за намаляване възнагражденията на народните представители е нелепо и популистко. Това коментира евродепутатът от ВМРО Ангел Джамбазки пред журналисти в Шумен. Той и зам.-председателят на партията Искрен Веселинов бяха на посещение в региона. Според тях, БСП ако са искали, са щели да замразят заплатите на народните избраници по време на тяхното управление. Идвали са на власт няколко пъти след 1989 г.

Според Веселинов, е пълно лицемерие и предложението за намаляване на депутатските почивки. Това време народните представители често използват за активни срещи с избиратели от своя регион, коментира депутатът пред журналисти в Шумен.

В събота ВМРО учредиха своя структура в град Нови пазар, процесът ще продължи.

Оценката и на двамата за участието на ВМРО във властта е позитивна. Партията счита за своя заслуга ръстът на доходите в сферата на сигурността, отбраната, образованието.

Нужни са и нови контролни механизми за инвалидните пенсии. Стопирането на инвалидни пенсии за здрави хора ще освободи ресурс за преизчисляване на старите пенсии. "Основото, което искаме да въведем е всеки един, който отива на ТЕЛК, да знае, че може да бъде проверен и ако е измамник, да бъде хванат. Лицата, които са му създали фалшивите медицински документи, да носят съответната включително наказателна отговорност. Реформата е насочена срещу измамниците и корумпираната верига медицински лица, които създават масово тези документи", каза Веселинов.

Коментари

Задължително поле