ВМРО: Пробутват ни нова джендър и промиграционна пропаганда!

Пробутват ни нова джендър и промиграционна пропаганда! Този път от Международната организация на труд. Това предупреждава ВМРО – Българско национално движение в позиция, изпратена до медиите.

Документът е под формата на акт от „Препоръката за заетост и достоен труд за мир и устойчивост“, приет на сесия на Международната конференция на труда в Женева от 2017 г.

Тази Препоръка, като част от приетия инструментариум от документи, има задължаващо страните членки на Международната организация на труда (МОТ) действие по отношение на представянето на законодателните органи, като решение е взето през изтеклата сесия.

Това се казва в позицията на ВМРО, след внесен от Министерски съвет Проект за решение за одобрение на Препоръката. На пръв поглед наистина благородната цел за защита на правата и интересите на работещите и подобряването на средата и условията труд и т.н., звучи политически коректно, обаче, откриваме доста смущаващи текстове, които категорично не приемаме да имат дори насочващ бъдещи законодателни промени характер.

Самият факт, че вътре отново се прокрадват термини като „джендър“, „джендър перспективи“ и тяхното прилагане към всички дейности и т.н. е неприемлив. В Препоръката има и открита пропаганда за вкарването на мигрантите като равноправни участници на трудовия пазар в страната, прокламиране на равния им достъп до образование и обучение на тях и децата им, както и нарочното запознаване на тези категории хора с личните им и трудови права. Наред с това са и задълженията на работодателите на мигрантите, внедряването на тези хора в различните организации в защита на трудовите права в страната и много др. Между редовете отново се прокрадва и дейното участие на различни организации на „гражданското общество“ – НПО-та, които и днес виждаме какво правят на терена на „равнопоставеността“.

Ние от ВМРО сме категорични, че този документ, макар и внесен за разглеждане в комисиите в Народното събрание, трябва да бъде спрян и върнат. Нека напомним, че благодарение на нас беше спряна Истанбулската конвенция, която предизвика сериозен обществен отпор. Именно това доведе и до сезиране на Конституционния съд през миналата година, който категорично се произнесе, че подобни термини като джендър, трети, социален или какъвто и да било друг пол противоречат на Конституцията. Предупредихме и коалиционните си партньори в лицето на ГЕРБ, че се задава нов капан от Глобалния пакт за миграция, чрез който пък беше направен опит да се внедрят опасни практики, свързани именно с миграцията. Тези практики прозират и от текстовете на цитираната вече Препоръка.

Ние питаме кой и защо, вкарвайки документи в МС, не се съобразява от една страна с решение на Конституционния съд на Република България и от друга с решение на правителството по отношение на миграцията? Ние разбираме, че Препоръката има незадължителен характер. Също така, обаче, сме наясно, че ако Патриотите не участвахме в управлението незадължителни пактове и конвенции, през които се поставя началото на заличаването на изконни национални и културно-религиозни ценности на българския народ, щяха вече да са факт. Сигурно вече щеше да е в ход и промяна на Конституцията на държавата ни.

Ето това ни притеснява. Ние ще гарантираме на българите, че тези неприемливи препоръки няма да станат задължителни, бидейки вкарани в законодателството на страната! Ние ще гарантираме, че нормалните българи няма да бъдат поставени насила в дискриминационно положение, че джендър идеологията няма да бъде вкарана в детските градини и училищата, че мигрантите няма да превземат работните места на сънародниците ни!

Затова още другата седмица, чрез заместник министър-председателя по обществен ред и сигурност и председател на ВМРО – Българско национално движение Красимир Каракачанов и чрез депутатите на партията в 44-ото НС, ще приложим всички законови механизми този документ да не мине през парламента.

Тук можете да видите проекта за решение на МС и съпътстващите го текстове.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България