ВМРО регистрира в ЦИК листата си за европейските избори, водач е Ангел Джамбазки

Кадър от БТВ

ВМРО-БНД регистрира листата си за европейските избори в Централната избирателна комисия /ЦИК/ - в деня на Априлското въстание. Документите за регистрация бяха внесени от лидера на ВМРО, вицепремиер и министър на отбраната Красимир Каракачанов, заместник-председателя на партията и настоящ евродепутат Ангел Джамбазки и от ръководителя на предизборния щаб и народен представител Юлиан Ангелов.

Водач на листата от 17 кандидати е Ангел Джамбазки, съобщи Каракачанов. В нея са актьорът и режисьор Андрей Слабаков, както и бившият командир на 61-ва Стрямска механизирана бригада бригаден генерал Димитър Шивиков.

Слабаков и Шивиков са от гражданската квота в листата на ВМРО.

Красимир Каракачанов заяви, че политическата формация е предложила на българския избирател листа от хора, които са доказали, че са способни да защитават българския национален интерес.

След внасянето на документите кандидатите за евродепутати от листата на ВМРО ще се отправят към паметника на революционерите от Македония, Беломорието и Одринско, където ще се поклонят пред подвига на героите от Априлската епопея.

Коментари

Задължително поле