ВМРО се регистрира в ЦИК за местните избори

Снимка: БТВ

ВМРО се регистрира за предстоящите местни избори. Представителите на партията внесоха 6090 подписа, с които заявиха своето участие в предстоящия вот, предаде БГНЕС.

„Нашите цели са кмет на София и мнозинството от кметове, които сме издигнали, да станат такива. Имаме издигнати самостоятелни кандидати във Варна, Добрич, Русе, Разград, Плевен, Враца, Сандански, Ловеч, Шумен, Ямбол, Пловдив, Стара Загора, Благоевград и др. градове и по-малки населени места. Кандидатите ни са народни представители и доказали се във времето съратници на партията“, посочи очакванията заместник -председателят на партията Ангел Джамбазки.

Той обяви, че другата седмица ще обявят своя кандидат за кмет на София и ще представят листата си за общински съветници и номинации за районни кметове.

„Кампанията, която наблюдаваме в момента, не отговаря на реалните проблеми на софиянци. София не е само жълтите павета, София е и „Люлин“, София е и „Младост“, София е и „Дружба“. Не е само въпросът за метрото, а и за градския транспорт, който трябва да бъде обновен. Много се говори за мръсния въздух, но никой не довършва изречението и не казва, че най-мръсните райони са тези, в които има ромските махали, където се горят боклуци“, заяви Джамбазки и добави, че основен акцент в предизборната им програма е да не допускат реализирането на общински съветници от етнически партии като ДПС, които по негови думи се опитвали да се промъкнат през задната врата чрез фалшиви коалиции.

Народният представител Юлиан Ангелов заяви, че ВМРО ще бъдат изненадата на местния вот.

„Не Фандъкова, не Манолова, защото на хората им омръзна всеки да обещава различни неща и да няма реални действия“, подчерта организационният секретар на партията.

По думите на Джамбазки резултатът няма да е такъв, какъвто е предначертан сега, и битката няма да е само между Фандъкова и Манолова. Той увери, че те ще предлагат решения на проблемите така, както ги виждат.

Попитани дали ще търсят подкрепа от НФСБ и Атака, евродепутатът отговори, че в битката за Пловдив работят с НФСБ.

„В близо 30% от общините ще работим с НФСБ под различни форми – дали с подкрепа, дали със широка коалиция“, посочи още Ангелов.

Коментари

Задължително поле