100 кила рибен курбан раздадоха навръх Никулден Военноморските сили на РБългария пред храма "Св. Николай Чудотворец" във Варна.
Чорбата беше забъркана от главния готвач на бойния ни флот 32-годишния Калоян Монев с помощта на още трима кулинарни майстори под пагон. В курбана са сложили 30 кила скумрия и хек, а са започнали да го приготвят от 3 ч. след полунощ в празничния ден в походната кухня, която е родно производство от 1980 г.
Молебен за здравето и силата на всички моряци и всички именници беше отслужен пред храма от Варненския и Великопреславски митрополит Йоан, който се просълзи по време на тържественото си слово: "Примерът на Св. Николай като образец на гордостта и правило на вярата ни дава дълбок поглед към себе си, снизхождение и винаги добро настроение към всички ближни."
Коментари
Регистрирай се, за да коментираш