Внесоха в Окръжен съд-Пловдив обвинителни актове срещу трима рецидивисти за грабежи

Единият от подсъдимите е с 12 присъди до момента

Окръжна прокуратура-Пловдив внесе в сряда в съда обвинителни актове срещу трима рецидивисти за извършени грабежи – престъпление по чл. 199 ал.1 във връзка с чл.198 ал. 1 от Наказателния кодекс. Спрямо всеки един от тримата обвиняеми е наложена мярка за неотклонение „задържане под стража“ и в момента те се намират в Затвора в Пловдив.

36-годишният обвиняем Ангел П. е предаден на съд за това, че при условията на опасен рецидив, отнел чужди движими вещи – златен синджир и златна висулка във форма на сърце на обща стойност 390 лева, с намерението противозаконно да ги присвои, като е употребил сила.

На 9 септември 2017 г. обвиняемият проследил по бул. „Руски” в Пловдив 76-годишна жена, която се движела в посока Централна жп гара. Като видял, че носи златен синджир, приближил се и дръпнал украшението. След това избягал, като продал за 100 лева в заложна къща отнетите златни бижута. Обвиняемият Ангел П. е бил задържан от органите на МВР на 16 септември 2017 г.

22-годишният обвиняем Таско В., който е осъждан многократно, отнел чужди движими вещи от владението на другиго като употребил за това заплашване. Това станало на 28 август 2017 г., в Пловдив, след като Таско В., забелязал 17-годишно момче да чака автобус на спирка в квартал „Изгрев“. Той се приближил към него, извадил нож и поискал парите му. Заплашил го, че ако не ги получи, ще използва ножа. Тийнейджърът извадил от джоба си банкнота от 10 лева, с които обвиняемият отишъл и си купил хероин.

Третият обвиняем е 26-годишният Димитър Й., който до момента е осъждан 12 къпи, като е изтърпял последното наказание „лишаване от свобода” на 21 септември 2017 г., когато е бил освободен от затвора.

На 1 октомври 2017 г. Димитър Й. проследил по ул. „Кавала“ в Пловдив непознат мъж, който се прибирал в квартирата си. Обвиняемият го настигнал, застанал пред него и с дървена пръчка с дължина около 50-60 см го ударил 2 пъти по главата. Пострадалият паднал на земята, а обвиняемият издърпал от ръката му мобилния телефон, пребъркал джобовете на панталона му за пари, но не намерил и избягал. Общата стойност на отнета вещ е 450 лева.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България