Внесоха обвинителен акт в Окръжен съд-Пловдив срещу наркодилър с 8 присъди

Окръжна прокуратура-Пловдив внесе днес обвинителен акт в съда срещу 37-годишния Петко Николов за това, че без надлежно разрешително е придобил и държал високорискови наркотични вещества с цел разпространение, като деянието е извършено при условията на опасен рецидив – престъпление по чл. 354а ал.2 т.4 във връзка с ал. 1 пр. 1 във връзка с чл. 29 ал. 1 от Наказателния кодекс.

Спрямо обвиняемия Петко Николов, който е осъждан осем пъти, е взета мярка за неотклонение „задържане под стража” и в момента той чака в затвора началото на поредния съдебен процес. А до него се стигна, след като на 21 юни 2017 г. край село Труд служители на МВР спрели за проверка лек автомобил, марка „Фолксваген Голф“, в който пътувал Петко Николов.

Полицаите извършили претърсване на колата, от която иззели амфетамин и марихуана, поставени в полиетиленови пликчета и кутия, всичко на обща стойност 463 лева. Намерените наркотични вещества били разпръснати в автомобила, като от събраните по делото доказателства се установява, че са били закупени от обвиняемия по-рано от друго лице.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право