Бившият съпруг на Виктория Маринова: Не знам как ще погледна Северин Красимиров

14-годишно момче скочи от 4-ти етаж след семеен скандал в Роман

Засякоха неправоспособен водач да управлява пиян нерегистриран мотор в Свищов Дрегерът отчел 3,07 алкохол в кръвта му

МЕТРО България отбеляза 20 години с голямо събитие за над 1000 гости Фондацията, Теодоси Спасов и 100 каба гайди се погрижиха за празничното настроение

Иван Нейков: Хората, които не са подали документи за пенсиониране, да изчакат до намирането на решение

Борисов обеща избираемо място за СДС в евролистата на ГЕРБ

Спецпрокуратурата и КПКОНПИ с акция в община Червен бряг, разследват кмета Данаил Вълов

Преразглеждат лиценза на самолетите Боинг 737 МАХ

Земетресение с магнитуд от 5,8 по скалата на Рихтер е регистрирано в Турция

И не само заради пенсиите ще става зле

Защо Валери Божинов и Николай Михайлов не са едновременно титуляри за „Левски“?

Калоян Паргов: Време е Фандъкова да спре да раздава оценки на БСП и да се погрижи за шофьорите Цветан Цветанов и столичният кмет да оставят гражданите сами да решат кой върши работа и кой си приписва заслуги, призова председателят на БСП - София

Румен Петков: Елена Йончева постъпи некоректно със Станишев, приемайки да бъде водач на листата на БСП

Димо Гяуров за самообгазилите се полицаи: Когато се издъниш, трябва да си признаеш

Ирак ще може да продължи да купува енергия от Иран още три месеца

Внесоха обвинителен акт срещу кмета на Перущица Ради Минчев

Ради Минчев, кмет на Перущица

Окръжна прокуратура-Пловдив внесе в Специализирания наказателен съд обвинителен акт спрямо Р.М., на 46 г., за това, че в периода от 2.12.2013 г. до 10.03. 2014 г. в гр. Перущица, обл. Пловдив, като длъжностно лице, на което е възложено да изпълнява ръководна работа в Община Перущица, като извършител, в съучастие с 36-годишната И.П., като помагач, при условията на продължавано престъпление, е присвоил чужди пари, представляващи плащания по договори с фирми, в размер на общо 19 524 лева, връчени му в това му качество и поверени му да ги пази и управлява, като за улесняване му е извършил и други престъпления, а именно, че съзнателно се е ползвал пред Дирекция в Община Перущица от неистински официални и частни документи, удостоверяващи извършване на дейности и плащане по договори между Община Перущица и фирми, а именно за изграждане на сгради, откриване на строителна площадка, протоколи за откриване на строителна площадка, констативни актове и такива за строително монтажни работи, доклади, пълномощни, фактури и др. – престъпление по чл. 202 ал.1 т.1 във връзка с чл.201 във връзка с чл.26 ал.1 във връзка с чл.20 ал.2 във връзка с ал. 1 във връзка с чл.93 т.1 от Наказателния кодекс. Това съобщават от държавното обвинение.

Обвинението е и за това, че за периода от 8.06.2016 г. до 19.08.2016 г. в гр. Перущица, обл. Пловдив, и в гр. Стамболийски, обл. Пловдив, като длъжностно лице, на което е възложено да изпълнява ръководна работа, като извършител, в съучастие с И.П., и П.С., на 35 г., като помагачи, при условията на продължавано престъпление е присвоил чужди пари в общ размер на 87 027 лева, и от това е произлязла значителна вреда за община Перущица, като за улесняването на присвояването е сключил неизгодна сделка от която е произлязла значителна вреда за общината в размер на 79 949 лв. – престъпление по чл. 202 ал.2 т.1 във връзка с ал.1 т.1 във връзка с чл. 201 във вр. чл.26 във вр. чл.20 ал.2 във вр. ал.1 във връзка чл.93 от Наказателния кодекс.
и за това, че на 13.09.2016 г. в гр. София, съзнателно се е ползвал пред председател на Междуведомствена комисия, от неистински официални документи, относно извършено строителство на обект, а именно протоколи, актове за установяване на състоянието на строежа и на строително-монтажните работи, годността за приемане на строежа и др., когато от него за самото съставяне не може да се търси наказателна отговорност – престъпление по чл.316 във вр. чл.308 ал. 1 от Наказателния кодекс.

Другото обвинение е и за това, че на 15.05. 2014 г. в гр. Пловдив, като длъжностно лице, е представил неверни сведения пред Държавен фонд „ Земеделие“ , за да получи средства, предоставени от Европейския съюз на Българската държава по Програма за развитие на селските райони /2007-2013/ – престъпление по чл.248а ал.3 във вр. ал.2 от Наказателния кодекс.

и за това, че на 13.07.2012 г. в гр. Перущица, в качеството си на длъжностно лице, на което и възложено да изпълнява постоянно ръководна работа в Община Перущица, съзнателно е сключил неизгодна сделка-договор за консултантски услуги , от което е последвала значителна вреда за Община Перущица в размер на 36 162 лева – престъпление по чл. 220 ал. 1 във вр. 93 т. 1 от Наказателния кодекс.

Общият размер на причинените съставомерни имуществени вреди от деянията е 222 662 лева.

35-годишният П.С. е предаден на съд за това, че в периода от 08.06.2016 г. до 19.08.2016 г., в гр. Перущица, обл. Пловдив, и гр. Стамболийски, обл. Пловдив, в съучастие, като помагач, чрез отстраняване на спънки, набавяне на средства и по друг начин, с И.П., също като помагач на извършителя Р.М., в качеството му на длъжностно лице, го е улеснил умишлено да присвои чужди пари, всичко в размер на 87 027 лева, като присвояването е в големи размери, а за улесняване на присвояването извършителят е сключил неизгодна сделка, от която е произлязла значителна вреда за Община Перущица в размер на 79 949 лв. – престъпление по чл.202 ал.2 т.1 във вр. ал.1 във вр. чл. 201 във вр. чл.26 във вр. чл.20 от Наказателния кодекс.

36-годишната И.П. е предадена на съд за това, че от 2.12.2013 г. до 10.03.2014 г. в гр. Перущица, обл. Пловдив и гр. Стамболийски, обл. Пловдив, при условията на продължавано престъпление е извършила повече от две деяния, като помагач, чрез отстраняване на спънки, набавяне на средства и по друг начин, в съучастие с Р.М., в качеството му на длъжностно лице, на което е възложено да изпълнява постоянно ръководна работа в Община Перущица, умишлено го е улеснила да присвои чужди пари в общ размер на 19 524 лева, връчени му в това качество и поверени да ги пази и управлява, като за улесняването му съзнателно са ползвани пред Дирекция в Община Перущица неистински официални и частни документи, удостоверяващи извършване на дейности и плащане по договори между Община Перущица и фирми, а именно за изграждане на сгради, откриване на строителна площадка, протоколи за откриване на строителна площадка, констативни актове и такива за строително монтажни работи, доклади, пълномощни, фактури и др – престъпление по чл. 202 ал.1 т.1 във вр. чл.201 във вр. чл.26 във вр. чл.20 ал.4 във вр. ал. 1 от Наказателния кодекс.

Обвинението е и за това, че през периода от 08.06.2016 г. до 19.08.2016 г. в гр. Перущица, обл. Пловдив, и гр. Стамболийски, обл.Пловдив, в съучастие като помагач – чрез отстраняване на спънки, набавяне на средства и по друг начин, в съучастие с П.С., като помагач, на извършителя Р.М., умишлено го е улеснила да присвои чужди пари в размер на общо 87 027 лева, като присвояването е в големи размери, а за улесняване на присвояването е била сключена неизгодна сделка от която е произлязла значителна вреда за Община Перущица в размер на 79 949 лв. – престъпление по чл.202 ал.2 т.1 във вр. ал.1 във вр. чл.201 във вр. чл.26 ал. 1 във вр. чл.20 от Наказателния кодекс.

и за това, че на 13.09.2016 г. в гр. София, е държала и укривала предмети, за които знае, че са предназначени за съставянето на неистински официални документи, удостоверяващи право на собственост и на други вещни права, и именно печати и щемпели – престъпление по чл. 308 ал. 7 във вр. ал. 2 във вр. ал. 1 от Наказателния кодекс.

По делото са разпитани свидетели, извършени експертизи, иззети веществени доказателства и др.

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ – trud@trud.bg и trudonline@gmail.com

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.