Внимание! Обирджии нападат туристи в района на Акропола

25-годишен турист падна от скалите на хълма Филопапу в Атина и загина на място, а 23-годишната му приятелка португалка е в шок след инцидента.

Според показанията на девойката двамата са нападнати след 23.00 ч. на 15 август от крадци в района на Акропола, където се намира хълмът, докато са се разхождали. Нападателите са се опитали да им измъкнат парите и мобилните телефони.

Все още няма яснота дали младежът е паднал сам или е блъснат от крадците. Според аутопсията става ясно, че е починал вследствие на сериозен удар в главата, причинен вероятно при падане върху скалите. По случая са задържани вече около 10 заподозрени. В района е констатирано още едно нападение, което в процес на разследване.

През последните три месеца са разкрити четири банди от чужденци, основно пакистанци, които всяват терор на туристите в районите на Филопапу и Дионисий Ареопагит.

Припомняме, че преди около месец туристите в Гърция пропищяха от наши циганки-джебчийки в същия район. Туристическите агенции предупредиха туристите да не носят пари в брой, докато се движат в центъра на гръцката столица и да бъдат внимателни.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа