Столичният инспекторат с проверки за неправилно паркиране

Умопомрачени либерали искат черна Клеопатра Политически коректните зомбита готвят нов бойкот

ХИВ-позитивен остава зад решетките Болестта не е попречила на деянията му

Брад Пит и Чарлийз Терон заедно?

Психологът Росен Йорданов: Между любовта и ревността няма нищо общо

Двама шофьори на ден у нас минават на ток Над 68% ръст на регистрациите на електромобили само за година

Ограничено е движението по пътя Сопот-Карлово заради катастрофа

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в понеделник, 21 януари 2019

СДВР издирва извършители на грабеж и побой

Акция „димяща кола“ в София КАТ глобява с 50 лева, ако автомобилът пуши над нормата

Тунел със система за вентилация и пречистване на въздуха откриха в Хонконг Той е на стойност 4,6 милиарда долара

Християнсоциалният съюз в Германия с нов лидер МВР шефът Хорст Зеехофер се оттегли след 10 г. на поста

Купуваме по-скъпо сирене, масло и мляко Ядем круши от Холандия и Южна Африка, джинджифил - от Перу

Министър Желязков: Поне милиард трябват през следващите години за модернизация на БДЖ

Хипнотизираща меланхолия с Баришников в България Четири биса за великия балетист

Вносни са 30% от плодовете в консервите Изнасяме половината продукция

Близо 30% от плодовете, използвани за производство на консерви у нас, са внос. Това показват данни на Министерството на земеделието, храните и горите за дейността на предприятията, преработващи плодове и зеленчуци в България през 2016 г. Доставените от български производители плодове са 66%, внесените от ЕС – 18%, от трети страни – 9%. Делът на плодовете, преработените на ишлеме, е 4%. 38% от консервите са изнесени за ЕС, а 7 на сто за трети страни, показват още данните. За вътрешния пазар са останали 24% от продукцията.

При зеленчуците преобладават тези българско производство – 88% от всички, едва 5% са внос от ЕС, а 3 на сто – от трети страни. На родния пазар са реализирани 43% от консервите, за ЕС сме изнесли 19%, а за трети страни – 8%.

Общо у нас през миналата година 183 предприятия са предоставили статистически данни. Преработени са 87,9 хил. тона пресни плодове и 103,1 хил. тона пресни зеленчуци.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.