Внук, убил баба си и дядо си, опитал да натопи баща си по време на разследването

Труповете на съпрузите бяха открити във вилата им край Шумен. Задържан за престъплението е внукът им Георги (на малката снимка).

Камери заснели родителя

До момента няма други лица с повдигнати обвинения и наложен постоянен арест, освен внукът Георги Йорданов (21 г.) по случая с убитото възрастно семейство от Шумен. Това съобщи пред „Труд” прокурор Орлин Куздов.

Както „Труд” писа, телата на 75-годишния Георги и 68-годишната Янка бяха открити на 23 ноември във вила в местността „Под манастира”. 36 часа по-късно бе арестуван внукът им, който след убийството отмъкнал 1200 лева от банковите им карти.

Задържаният млад мъж опитал да прехвърля вината върху баща си. Алибито на родителя е проверено - камери са го засекли, че по време на убийството, той е бил на бул.”Ришки проход” в Шумен. Пътувал е с автомобила си „Тойота” и е бил заснет от камерите на частна фирма в този район. Записите са толкова добри, че се вижда ясно лицето му.

Най-вероятно Георги ще бъде изследван от медици, ако се твърди, че е претърпял хирургическа интервенция на ръката. Нанесени са общо поне 20 силни удара с 65-сантиметровия метален прът върху телата на убитите Янка и Георги Атанасови, сочат първоначалните данни.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право