Внук, убил дядо си, ще лежи в затвора 17 години

Снимка: Архив

Върховният касационен съд е оставил в сила решението на бургаските апелативни магистрати по делото за убийството на 72-годишния Васил Петков от с.Люлин, община Стралджа, извършено от неговия внук Марио Михайлов и от Станислав Василев, и двамата от Бургас.

Решението е от 11 ноември 2018 г. и с него Апелативен съд – Бургас измени първоинстанционната присъда в частта относно наказанието на Станислав Василев, като го намали от 15 години на 11 години „лишаване от свобода“. Марио Михайлов, внук на убития възрастен мъж, е осъден на 17 години „лишаване от свобода“. Двамата подсъдими ще изтърпят наказанията си при първоначален „строг“ режим.

Марио Михайлов и Станислав Василев са признати за виновни за това, че на 20.09.2016 г., около 20,00 - 21,00 часа, умишлено са умъртвили в дома му Васил Петков, като деянието е извършено по особено мъчителен за убития начин. До престъплението се стига след конфликт между дядо и внук за пари. Възрастният мъж умира след задушаване с въже, като по тялото му са открити счупвания и следи от множество наранявания.

Коментари

Задължително поле