Внучката на Цар Киро се размина с 2,5 години пробация за кражба на луканка, бабек и вафли

Снимка: GustoNews.bg

Внучката на Кирил Рашков - Цар Киро, Костадинка Рашкова, бе осъдена от Пловдивския районен съд на 2 години и 6 месеца пробавия и 200 часа обществено-полезен труд в рамките на 2 години заради кражба на хранителни продукти на обща стойност 68,25 лв. от хранителна верига в града под тепетата.

Братовчедът на 32-годишната Костадинка - Васил Николов, пък се размина само с 6 месеца пробавия заради чисто съдебно минало. Наказанието на внучката на Кирил Рашков е по-тежко, защото тя има вече една условна присъда за кражба.

Двамата обвиняеми се признаха за виновни за това, че на 7 февруари 2017 г. са откраднали хранителни стоки - луканка, бабек, шунка, сушеница, вафли, топено сирене, кашкавал, масло и краве сирене.

Районният съд одобри споразумението между прокуратурата и адвокатите на Костадинка Рашкова и Васил Николов. Според него кръстената на баба си 32-годишна ромка трябва да има задължителна регистрация по настоящ адрес за срок от 2 години и половина с явяване и подписване пред съответния пробационен служител при периодичност на явяване 2 пъти седмично.

Освен това трябва да положи безвъзмезден труд в полза на обществото от 200 часа в рамките на две поредни години, с какъвто се размина братовчед й Васил Николов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право