Намериха тяло на жена на плаж в Бургас

Грипна епидемия и в Стара Загора, грипна ваканция от утре

Спасиха мъж, изгубил се на Витоша

Депутатите от БСП поискаха Борисов да дойде в НС за вота на недоверие

Рецидивисти по тютюна хванати пак с 440 килограма Марио и Георги се издали, рязко намалили пред патрулка

18 години затвор грозят трима българи в Турция за трафик на гюленисти

Синята зона в Пловдив поскъпва от 1 април Цената на паркирането става от 1.50 на 2 лв.

Съдят 19-годишен шофьор, убил велосипедист след употреба на дрога

Арестуваха 58-годишен мъж от Силистра, правил фалшиви документи

Намаляват броя на евродепутатите Предвижда се те да бъдат 705 вместо 751

Без заседание на кабинета утре, министрите са в Европарламента за председателството

„Етър“ взе юноша на „Барселона“

В 153 училища в страната днес не се учи поради висока заболеваемост

В Турция арестуваха 42 души за разпространение на терористична пропаганда

Земетресение с магнитуд 8 по Рихтер в Аляска

Водата поскъпва плавно

Водата ще поскъпва, но това ще става плавно и ще бъде съобразено с възможностите на потребителите да плащат за ВиК услугите. Това каза председателят на Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) Иван Иванов на открито заседание днес, на което бяха обсъдени внесените заявления от ВиК оператори за утвърждаване цени на водоснабдителните и канализационни услуги.

Както Труд писа цените на ВиК услугите в страната може да поскъпнат драстично след Нова година. Причината – голяма част от водните оператори са заложили в своите бизнес планове увеличение на тарифите от 3 до 32%. Концесионерът „Софийска вода“ настоява услугата доставяне, отвеждане на отпадъчни води и пречистване за битови абонати да поскъпне с близо 32% от 1 януари 2017 г. –  от сегашните 1,82 лв. за кубик столичани да плащат 2,41 лева с ДДС.

„Мога да кажа, че нашите решения ще бъдат такива, които да не допуснат скокообразно повишаване цената на ВиК услугите. Ние отчитаме, че има необходимост от инвестиции във ВиК сектора за подобряване на качеството на питейната вода, намаляване на загубите, дейности, свързани с пречистването на водата, но при всички положения ще се съобразяваме с възможностите на българските граждани да ползват и заплащат тези услуги“, заяви Иванов след открито заседание на КЕВР.

От КЕВР обясниха, че окончателното решение къде и как би могла да поскъпне цената на водата ще бъде публикувано след закритото заседание на КЕВР на 31 октомври 2106 г.

 

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (3)

  1. Хубаво,водата ни поглъща бавно,ама дюшекът на заплати и пенсии издиша бързо.Ще ни удавите скоро,г-н Иванов!

  2. Голямо успокоение, но га свинефермата герб е на власт цените растат и растат, защото бойко трябва да краде и лапа. В Израел насред пустинята кубик вода за 0.70 стотинки.

  3. Още пролетта в доклад на Световната Банка беше определенна като поносима за софиянци цена на водата от 5 лева. Кроят ни нова капа с тези поносими цени. Наистина в Израел кубик вода струва 0,70 лв., защото там водоснабдяването не е дадено на концесия. Разрушиха Либия и убиха Кадафи заради дързостта им да построят Великата Река за доставянето на вода до Средиземно-морското крайбрежие. Разрушиха и завода за тръби с диаметър 4 метра, които беше изцяло либийски. Подобно приватизиране и отдаване на концесия, на водните дружества в Боливия доведе до Водните бунтове през 2000 год.

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.