Водачът, убил 4-ма край Скутаре, остава в ареста

Андон Огнянов напарви нов неуспешен опти да излеез от ареста.

Водачът Андон Огнянов, който вечерта на 27 март т. г. навлезе в насрещното край пловдивското село Скутаре, блъсна сеат и четиримата пътници в него загинаха, остава в ареста. Той направи неуспешен опит да излезе на свобода пред Пловдивския апелативен съд, пред който защитата му изтъкна, че той няма да се укрие, защото е със счупен крак след катастрофата.

Адвокат Трайко Иванов припомни и че Огнянов не е избягал след инцидента и до момента е съдействал по всякакъв начин на разследването.

Преди десетина дни Пловдивският окръжен съд остави шофьора в ареста с мотива, че дълги години е живял в Кипър и може отново да се укрие там. Адвокат Иванов обясни, че на Огнянов може да бъде забранено да напуска пределите на страната и при това положение може да бъде пуснат под домашен арест.

Докато траеше заседанието, Андон Огнянов плачеше и хлипаше с глас. „Искам да съм при семейството си, аз не съм убиец“, каза той в последната си дума.

Съдът обаче го остави в ареста, защото той има 3 нарушения на Закона за движение по пътищата преди катастофата с 4 жертви и това го прави личност с висока степен на обществена опасност.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право