Водач без книжка заряза бус с незаконна дървесина и стопаджия, бягайки от полицията

Снимка: Архив

Неправоспособен водач на товарен автомобил опитал да осуети полицейска проверка и избягал от униформените служители, като зарязал бус натоварен с незаконно добита дървесина.

В сряда сутринта на пътя между селата Върбовка и Бутово служители на РУ - Павликени подали сигнал със стоп палка за проверка на товарен автомобил „Форд Транзит” с британска регистрация.

33-годишният шофьор Т. Ч. от град Левски, известен на полицията и осъждан, не само, че не изпълнил полицейското разпореждане, но предприел бягство. При последвалото преследване многократно препречвал пътя на полицейския автомобил, за да осуети проверката. След павликенското село Бутово той изоставил возилото и побягнал. В буса останал пътник, качил се на автостоп, с намерението да стигне до град Левски.

В хода на извършената проверка е установено, че водачът е неправоспособен и е седнал зад волана в едногодишния срок от наказването му по административен ред за същото нарушение. В товарния отсег на буса са установени 2 пространствени куб. м. дърва за огрев, без контролна марка. Продължават мероприятията по установяване местонахождението на Т. Ч. По случая е започнато досъдебно производство.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България