Скинарите, наръгали младеж в София, скандирали "Само ЦСКА", имали брадви със засъхнала кръв

„Разминали са се две групи хора. 5 лица, може да има и още, са извикали: „Само ЦСКА" и при положителен отговор, са подгонили пострадалите впоследствие лица. Настигнали са ги много бързо". Това каза Румяна Арнаудова, говорител на главния прокурор във връзка със задържаните на 18 юли петима побойници, наръгали момче в София, предаде „Фокус”.

По думите ѝ по тялото и врата на 17-годишното пострадало момче има множество наранявания и от юмруци, и от ритници. „След това лицата са използвали и хладни оръжия", уточни Арнаудова и поясни, че у две от лицата са намерени брадви, по които е имало изсъхнала кръв.

По думите ѝ има назначена експертиза, за да се установи дали тя е от пострадалото момче.  Ще бъде повдигнато обвинение за опит за убийство на едно от 17-годишните момчета. по хулигански подбуди във връзка със случая.

„Към този момент пострадалото лице се намира в „И. Н. Пирогов". Няма опасност за живота му", поясни тя. По думите ѝ към този момент не може да се каже кои лица ще бъдат осъдени.

„Ще бъдат привлечени всички лица, за които се счита че са замесени, независимо от възрастта им. Казвам това, защото най-малкият от задържаните е на 16 години ", коментира Румяна Арнаудова.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право