Водна линейка ще бди на регата

Водна линейка ще се грижи за първи път за участниците във ветроходната регата Varna Channel Cup, която започва в четвъртък в акваторията на Варненския залив под патронажа на кмета Иван Портних. Екстрата осигуряват Медицинският университет и УМБАЛ "Св. Марина".

С новата моторна лодка на университета "Панацея", оборудвана за реакции при морски инциденти, екип от клиниката по анестезиология, реанимация и спешна медицина в "Св. Марина" ще подсигури спокойствието на екипажите в напрегнатите гонки. За трети път в тях ще участва и отборът по ветроходство на МУ-Варна, но дебютно бъдещите медици ще се състезават със собствена яхта "Хигия".

"Ветроходството е много красив и изпълнен с адреналин спорт, но зависимостта му  от природните стихии го прави и изключително непредвидим. Радваме се, че Медицинският университет не само го развива, но и е готов да се отзове с подготвени специалисти, които да влязат буквално в морето за състезателите",  коментира Лъчезар Братоев, главен организатор на регатата.

В рамките й тази събота ще се проведе най-зрелищната и уникална за България гонка канал-езеро, при която ветроходните яхти минават на метри от брега и са в непосредствен контакт с публиката.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България