Водолази извадиха дядо, удавен в 15-метров кладенец

Снимка: Архив

80-годишният Йордан Й. правил и друг опит да се самоубие, като се намушкал с нож

След цял ден издирване в неделя, водолази са извадили трупа на 80-годишен мъж от кладенец в двора му в стражишкото село Сушица. Дядо Йордан Й. е успял да се удави в 15-метровия геран. Преди няколко месеца той опитал да се самоуби, като се намушкал с нож, но бил спасен като по чудо.

Сутринта в почивния ден бил подаден сигнал до полицията и пожарната, че човекът е изчезнал и спасителните екипи били вдигнати по тревога. Съпругата на възрастния мъж казала, че е открила чехлите му в близост до герана и предположила, че е скочил във водата и се е удавил. Водолазите претърсили съоръжението няколко пъти и накрая намерили тялото. Отделно униформените в Стражица са обходили землището на Сушица, за да дирят възрастния жител.

Старецът сериозно бил закъсал с очите, но имал и други болести, заради които му писнало да живее. От отчаяние преди броени дни опитал да се самоубие с нож. Благодарение на бързата реакция на жена му, полицаи и лекари, той бил незабавно откаран в болница и спасен. Тогава по случая било образувано досъдебно производство, но после то било прекратено заради липса на данни за склоняване към самоубийство.

Коментари

Задължително поле