Водолази и майстори потягат Монтана след вандалски атаки

????????????????????????????????????

Хората-идиоти ги чакат тежки глоби, закани се кметът Златко Живков

Преди края на зимата местната управа в Монтана започна почистване на града и ремонт на потрошени от вандали чешми и пейки. Във възстановителните дейности са включени строители и водолази. Поредните атаки срещу общински обекти обаче подпалиха гнева на кмета Златко Живков и той се закани на нарушителите.

В началото на годината неизвестен апаш счупи и открадна чучурите на най-голямата чешма в центъра на Монтана. Полицията вече е разкрила извършителя и той ще бъде глобен. Спешен ремонт ще направи общинското предприятие „Чистота” и на пейките по булевард „Трети март”, които са били счупени от хулигани след мача на волейболния отбор на Монтана с ЦСКА. Масирано почистване се разгръща на улица в Индустриалната зона, където строители изсипали купища отпадъци. Фирмата – нарушител е установена и ще бъде санкционирана, а боклуците вече се събират и извозват. Общината ще закупи още 10 нови 4-кубикови контейнера за строителни отпадъци, които ще бъдат разположени на предварително обявени места, съобщи градоначалникът.

От началото на февруари в почистването на Монтана са включени и водолази от „Черноморски флот”, които събират боклуци от преминаващия през областния град канал „Извора”. Миналата есен те измъкнаха от водата изхвърлени пейки, шкафове и дюшеци, сега отпадъците са по-малко, но пак има. Каналът преминава през центъра на Монтана и когато е запушен прелива и наводнява площад „Славейков”.

„Възстановяваме унищоженото и почистваме след недобросъвестни постъпки на хора-идиоти, които си мислят, че могат да правят каквото си искат безнаказано. Виновниците обаче ще плащат щетите”, закани се кметът Златко Живков.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони