Военен епос от Кристофър Нолан

Режисьорът на „Черният рицар“ и „Генезис“ поглежда към миналото

Режисьорът на мегахитовете “Черният рицар” и “Генезис” Кристофър Нолан поглежда към миналото в своя епос за Втората световна война, озаглавен “Дюнкерк”.

26_2

Ето и сюжета: “Битката за Дюнкерк се развива през лятото на 1940 г. и продължава от края на май до началото на юни. Съюзническите сили (предимно британски, френски, полски и белгийски войски) губят и са притиснати от немската военна машина. Останали без други възможности, Съюзниците организират едно от най-мащабните отстъпления, което военната история познава. Стотици хиляди войници бягат от плажовете на Дюнкерк в открити широки кораби. Разглеждано в ретроспекция, това може да не е най-славното решение, но избирайки да живеят, за да се бият друг ден, Съюзниците се спасяват от пълен погром.”

26_3

Очаква се, че “Дюнкерк” ще се превърне в един от най-масивните хитове на годината. Нолан по тразиция се е въздържал от тревожни сцени с натуралистичното насилие и се надява, че неговото произведение ще достигне до възможно най-широката публика.

Режисьор и сценарист на “Дюнкерк” (”Dunkirk”) е Кристофър Нолан (”Престиж”, “Генезис”), а в ролите ще видим Том Харди, Марк Райлънс, Кенет Брана, Килиън Мърфи, Фьон Уайтхед, Анерин Бернар, Джеймс Дарси, Джак Лоудън, Бари Кеган, Том Глин-Карни, Хари Стайлс и Миранда Нолан. Премиерата е на 21 юли 2017.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Кино