На 19 ноември 2018 да почерпят

Откриха откраднат през 2012 г. шедьовър на Пикасо в Румъния

Мей: Оставка няма да улесни Брекзит Призивите за оттеглянето на премиерката не стихват

Кола блъсна и уби пешеходец на входа на Южния парк в София

Каракачанов: От войните между правителство и президент губи държавата

Българин е арестуван при протестите срещу цените на горивата във Франция

11 деца – жертви на интернет тормоз всеки ден Все повече са случаите на сексуална експлоатация в мрежата

Стоичков на „Златната топка“

Военен №1 ген. Андрей Боцев: Заплатите за 2018 г. няма да се увеличават

Катастрофа с участието на български автомобил в Македония, един човек е ранен

Хаос на пътя, дрифт пред парламента (обзор) Шепа протестиращи затвориха границата с Гърция, блокираха Бургас и магистрала „Тракия”

Полският премиер: Русия може да нахлуе в Украйна след пускането на „Северен поток 2“

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в понеделник, 19 ноември 2018

Мини-Меркел иска квота за депутатки Анкета й даде преднина за лидерския пост в ХДС

13 хил. на месец ползват нощен транспорт Догодина София решава дали да продължи услугата

Военен летец грабна приза „Лауреат „Биофактор 2017“ с производство на 450 дка лимец

Пенсионираният военен летец Петко Ангелов е носителят на престижния приз „Лауреат „Биофактор 2017“, който се връчва в Деня на биоземеделието на изложението „БиоАгра“ на панаира в Пловдив. Наградата е учредена от ВУАРР (Висшето училище по агробизнес и развитие на регионите в Пловдив) в памет на основателя на биоземеделието у нас проф. Георги Сенгалевич и се връчва за четвърти път от ректора на вуза проф. Димитър Димитров.

25pl4003-2Призът тази година бе за един от първите производители на лимец у нас – Петко Ангелов отглежда от 2002 г. първата зърнена култура на човечеството, която се преоткрива след хилядолетия. Бившият летец и съпругата му Стефка полагат грижи и прилагат биоданимични практики за 450 дка, сертифицирани като биологични, в китното хасковско село Рабово.

В близост до Перперикон, Татул и язовир „Студен кладенец“ семейство Ангелови започва да отглежда най-напред „храната на траките“, а след това с партньори разработват технология за производство на пиво от малц от лимец и ечемик, които смесват в различно съотношение.

25pl4003-3Следват уиски, кус-кус, трахана, атрактивна къща за гости на брега на Арда „Тепавицата“, предоставящи невероятни условия за екотуризъм в уникалната природа и фауна на Източните Родопи и тепавица, която през лятото може да се ползва и за джакузи.

Всяка последна събота и неделя на юли в село Рабово Петко и Стефка Ангелови организират пищен фестивал на хляба и възстановка на зажънване на нивата. Демонстрацията на етапите на производство на хляба от древността – от сеитба до жътва със сърп, овършаване на харман, смилане и изпичане, завършват с дегустация на хляба от лимец.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.