Откриха мъртъв мъж в град Рила

Викторио Александров към родителите на убитата Дарина: Идвам, идвам

Изпразват цистерна с 10 кубика газ на бензиностанцията на OMV на „Цариградско шосе“

Община плаща 170 000 лева за фатален инцидент на мост

В Хитрино вече възраждат улици и обществени сгради Делото срещу двамата машинисти е в ход

Пожарникар катастрофира в Търговищко, тежко ранена е руска гражданка

Директор на училище отстранен, 62% от учениците му не били в час

„Левски“ се закани на „Лудогорец“

Президентът към олимпийските отбори по природни науки: Надеждата за България е в огромния потенциал на младите хора

29-годишна и баща й пострадаха при катастрофа

Разходите за ток на „В и К“ скочиха с 10-15 на сто месечно

Неизправност или липса на вода може да е причина за взрива на бойлер в Шумен Засегната е и съседната къща

Белодробна болест е най-вероятната причина за смъртта на 13-годишната ученичка във Враца

Бизнесът настоява за разваляне на договорите с американските централи

5 години затвор и глоба от 5 000 лева за изнудвач от Горна Митрополия

Военен летец грабна приза „Лауреат „Биофактор 2017“ с производство на 450 дка лимец

Пенсионираният военен летец Петко Ангелов е носителят на престижния приз „Лауреат „Биофактор 2017“, който се връчва в Деня на биоземеделието на изложението „БиоАгра“ на панаира в Пловдив. Наградата е учредена от ВУАРР (Висшето училище по агробизнес и развитие на регионите в Пловдив) в памет на основателя на биоземеделието у нас проф. Георги Сенгалевич и се връчва за четвърти път от ректора на вуза проф. Димитър Димитров.

25pl4003-2Призът тази година бе за един от първите производители на лимец у нас – Петко Ангелов отглежда от 2002 г. първата зърнена култура на човечеството, която се преоткрива след хилядолетия. Бившият летец и съпругата му Стефка полагат грижи и прилагат биоданимични практики за 450 дка, сертифицирани като биологични, в китното хасковско село Рабово.

В близост до Перперикон, Татул и язовир „Студен кладенец“ семейство Ангелови започва да отглежда най-напред „храната на траките“, а след това с партньори разработват технология за производство на пиво от малц от лимец и ечемик, които смесват в различно съотношение.

25pl4003-3Следват уиски, кус-кус, трахана, атрактивна къща за гости на брега на Арда „Тепавицата“, предоставящи невероятни условия за екотуризъм в уникалната природа и фауна на Източните Родопи и тепавица, която през лятото може да се ползва и за джакузи.

Всяка последна събота и неделя на юли в село Рабово Петко и Стефка Ангелови организират пищен фестивал на хляба и възстановка на зажънване на нивата. Демонстрацията на етапите на производство на хляба от древността – от сеитба до жътва със сърп, овършаване на харман, смилане и изпичане, завършват с дегустация на хляба от лимец.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.