Военен подари козичка на баба Дора, тя я кръсти Радка

Симеон Палов- военен от бургаското село Братово, подари козичка на баба Дора. Той не е фермер- гледа в двора си в село Равнец 7 овце и три кози. Миналата година семейството му много пострадало от голямото наводнение. Цялата му къща била във вода и влага. Добри хора му помогнали да стъпи на крака след опустошителната стихия.

Баба Дора от Шарково пък стана известна и съдбата и трогна цяла България, след като стадото и бе загробено заради чумата по животните. Пенсионерката плака като дете за козичките си. Затова, след като миналата седмица падна забраната в региона да се гледа добитък, Палов и семейството му решили- закарали на баба Дора едната си козичка. Тя плакала от радост и я кръстила Радка- така се казва съпругата на Симеон.

"За пръв път отивам в този край- Шарково. Там хората са се затворили в къщите си. На пенсионерите, като баба Дора, единствената им радост са домашните животни. Тя им говори, за нея това е всичко", разказа пред "Труд" 43 годишният военен, който има трима сина.

Лично той е преживял две наводнения. Освен последното в Равнец, бил е 6- 7 годишен, когато водна стихия пак опустошила селото. "Малките хора си помагат", заключава Симеон Палов. Това е добротата. Обещал на баба Дора, да и даде още едно животинче, когато неговите се окозят.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България