Военни полицаи открили къщата с трупа на Росен

Служители на Военна полиция открили къщата с тялото на Росен Ангелов, заподозрян за шесторното убийство в Нови Искър. Това е станало в неделя – на четвъртия ден след акцията за издирване в района на софийското село Луково. През цялото време близо 200 ченгета от МВР минали по 10 пъти по пътека около постройката, без да я забележат.

Бараката, в която за последно се крил Росен, била на 500 метра по-надолу от къщата, в която живеел от няколко месеца. 13-те униформени от сектор “Издирване” с шеф Юлиян Василев видели пресни следи от отсечени сухи дърва и място, на което човек се е подхлъзнал по нанадолнище. Те тръгнали по следата и така стигнали до бараката, която отдавна била необитаема и пътеката към нея била обрасла с храсти. В една от стаите бил открит трупа на самоубилия се Росен.

“Има около 95 експертизи, готови са само основните, на които се обосновава нашето заключение, че това е убиецът”, заяви вчера вътрешният министър Валентин Радев. Той обеща, че днес, съвместно с прокуратурата ще бъдат огласени безспорните до момента доказателства за шесторното убийство. А те са, че Росен Ангелов се е застрелял със същия пистолет, с който са убити жертвите и това е станало на 3 януари - ден след намирането на телата и ден преди обявяването му за издирване.

“По телевизията се наслушахме на спекулации във връзка с убийствата. Благодаря на медиите, които допуснахме много близо, може би минахме границата, но това няма значение. Обществеността беше информирана, притеснението беше общо”, посочи Валентин Радев.

Вчера близки на шестте жертви от Нови Искър получиха право да вземат телата им от Съдебна медицина. Най-вероятно в траурния парк на града ще бъде погребан само Боби Иванов. До последно роднини на Кети Кюхова и Неделчо Юнаков са обмисляли дали да ги погребат заедно с децата им в София или Сапарева баня.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право