НАП: Всяка втора декларация за доходите е подадена по електронен път

Спецпрокуратурата поиска арест за Иванчева и другите двама

200 животновъди се събират на изложение в Сливен

ЕТА поиска прошка от жертвите си

Център за трансгранични правни изследвания създават ВТУ и Белгородският университет

2,5 тона лукс катерят Скалистите планини Bentley атакува рекорда за най-бърз SUV по изкачването Пайкс Пийк

Цецка Цачева: Ще има проверка в прокуратурата за превишаване на права при акцията срещу Иванчева

Данни на МВФ: Испания вече е по-богата от Италия

Тръмп покани Путин на посещение в САЩ

Министър Петкова: Печалбата на НЕК за 2017 г. ще е около 6 милиона лева

Цветан Цветанов: Ясно е, че президентът гледа на Изток и саботира модернизацията на армията

Два влака се сблъскаха в Залцбург, десетки са ранени

В Русия вече по-рядко се пие алкохол

Защо шопът не смее да пипне сутиен?

Рейтингът на Владимир Путин е спаднал със седем на сто след изборите

Военни прокурори викат Ненчев за ново обвинение

Министърът на отбраната в оставка Николай Ненчев е привикан във Военноокръжната прокуратура на разпит по дело за минипулирана обществена поръчка. С нея на частна фирма за производство и пришиване на пайети е възложено да облече българската армия. От това МО е ощетено с 360 000 лв., а държавното „Интендантско обслужване“ е загубило 200 000 лв.

По делото за тази афера Ненчев бе викан от военните прокурори през април. Днес той ще дава показания от 10 ч.

Фактите: частната фирма „Лортън“ печели поръчка за 4,3 млн. лв .за ушиване и доставка на полеви облекла, а на практика класираната на второ място държавна фирма „Интендантско обслужване“ поема шиенето на униформите. Лортън“ се оказва подизпълнител. Частниците работят по завишени цени на ишлеме. За шиенето на лятна риза за армията вместо 5 лв. по цени на„Интендантско обслужване“ искат 17,40 лв. Свидетели са категорични, че всичко е ставало със знанието на министъра. На „Лортън“ е опростена дори неустойка по поръчката от 45 000 лв. Частниците не успяват да ушият униформите за договорените 900 000 лв., едва смогват с продукция за 625 000 лв. Около 4000 бр. са върнати за дефекти, а държавната фирма ги оправя. Срокът на поръчката не е спазен, а „Интендантско обслужване“ плаща 16 000 лв. на МО за закъснението.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (6)

  1. Вестник ТРУД да си провери фактите. Ако частната фирма печели търг но поръчката е дадена на Интендантско обслужване …тогава Господин Министъра и Интендантско обслужване са много близки. Мирише на корупция, Министъра предпочита Интендантско обслужване интересно защо, lol

    1. Иванова,четете ли добре информацията , кой е спечели търга и на каква цена е единичната бройка…..или просто имате лично отношение към темата…корумпирано..

  2. Да, Господин/Госпожо (Анонимен\а – Нямате Съвест) интересува ме какво става в България. Благодарение на вашия коментар реших да се информирам по-добре за този случай. И ето какво намерих: Военния Министър далавери Интендантско Обслужване – излиза клип (обърнете внимание на 8-10та минута

  3. Министъра променя закон и ретро активно подарява поръчката на този който не може да погледне в камерите или очите на журналистите- директорът на Интендантско Обслужване. Май и двамата нямат очи, безочливи направо.

  4. Бройки и цени нямам, това е работата на разследващите Държавни органи и журналисти които публикуват статии. Тази тук статия не ми звучи логично и това ми беше първият коментар

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.