Военни се бориха със снежната блокада в Русенско и Добричко

Военнослужещи от Сухопътните войски, Военновъздушните сили и Военноморските сили оказаха днес помощ в преодоляването на последствията от усложнената зимна обстановка в областите Русе и Добрич. Това съобщиха от пресцентъра на Министерство на отбраната.

През целия ден три екипа от военното формирование 32 420 - Русе от състава на Сухопътни войски с високопроходима техника съдействаха на аварийните екипи за възстановяване на електроподаването на бедстващи населени места в Русенско. Екипите, ръководени от командира на формированието майор Павлин Илиев, проправяха пътя на техниците в направленията Русе – Иваново – Мечка и Русе – Кубрат – Тетово.

В област Добрич военнослужещи от военното формирование 28 770 от състава на Военновъздушните сили с роторен снегорин разчистваха пътища в Община Балчик, ръководени от майор Иван Тодоров.

Военнослужещи от военното формирование 34 410 – Варна от състава на Военноморските сили с тежка верижна техника участваха в оказване на помощ на ремонтните екипи за отстраняване на аварии по електропреносната мрежа в Добричко.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България