Турция се налага в Средиземно море

Турция втора по износ на сериали в света

Партиите вече доят две крави Формациите, прескочили 1% вземат по 8 лв. на глас от държавата, могат да получават и безлимитни дарения от бизнеса

Младенов награден и в Португалия

„Труд Уикенд“ – един вестник за два дни

По-скъп ток и нов доставчик от 1 юли

БАБХ крие отровните храни по наредба

Данаил Кирилов разговаря с Полфрийман за проблемите на затворите

Работник е пострадал сериозно, а други двама са леко ранени след експлозия в цех за производство на биогаз в Ямболско

Раздор за 50 000 лв. довел до убийството край езерото Вая Оставиха в ареста заподозрения за разстрела в Бургаско

Двама души са убити при стрелба в американска военна база във Флорида

24% от българите никога не са ползвали интернет (обзор) Най-често купуваме онлайн дрехи и спортни стоки

Разбиха престъпна мрежа за наркотрафик в Европа 11 са арестувани

През януари 2020 година тръгва делото срещу Александър Манолев заради къщата за гости

Бюджетът на ЕС до 2027 продължава да буксува

Военни търсят помощ от КФН за застраховки Отнемането на лиценза на компанията не я освобождава от отговорност по договорите

МО е сигнализирало Комисията за финансов надзор /КФН/ с писмо от 17 юли 2017 г. с молба за съдействие за детайлно разглеждане на всички откази на застраховани лица от ведомството и структурите на пряко подчинение на министъра на отбраната и Българската армия, съобщи вчера армейският пресцентър. Със свое решение от 17 август 2017 г. Комисията за финансов надзор отне лиценза на ЗК “Надежда” АД за срок от 6 месеца, като възлага в този период да се извършват плащания към ползватели на застрахователни услуги за договори, сключени от ЗК “Надежда” АД до 16 юни 2017 г. , написа пръв в.”Труд”. От МО признават, че са налице случаи, в които ЗК “Надежда” отказва да изплати дължимото обезщетение за временна загуба на трудоспособност на застраховани лица поради “подценяване на опасността” и “проявяване на невнимание”. Затова военните се обърнали към КФН за съдействие.

В същото време от МО твърдят, че отнемането на лиценза на ЗК “Надежда” АД, с която МО има сключени договори, не освобождава дружеството от задълженията по тях. “Няма да бъдат засегнати правата на застрахованите лица, тъй като те се ползват с всички средства за защита съгласно българското законодателство”, твърдят от “Дякон Игнатий” №3. Ведомството е сключило пет договора със ЗК “Надежда” на стойност малко над 92 000 лв. със срок на изпълнение до края на февруари 2018 г.

“Независимо от наложените санкции, ние плащаме редовно и точно своите задължения и клиентите трябва да бъдат спокойни”, обяви пред вестника собственикът на ЗК “Надежда” АД Виктор Серов. Той е категоричен, че КФН не признава 5 млн. лв. от активите на компанията, а в пасивите са калкулирани 3,2 млн. лв. под формата на допълнитени резерви. Серов обжалва пред ВАС решението на КФН за отнемането на лиценза.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.