Ето кой е заподозреният за атентата в Страсбург Посещавал е радикални ислямистки кръгове

Стрелецът в Страсбург е трябвало да бъде задържан тази сутрин

На 12 декември 2018 да почерпят

Френската прокуратура започва разследване за тероризъм в Страсбург

Още един загинал след стрелбата в Страсбург 7 са тежко ранените, 4 - леко пострадалите

Стрелецът в Страсбург още не е заловен Официална информация от местните власти: ранените са 10

Ваня Стамболова успя, класира се за финала на „Фермата“

Престрелка в близост до коледния базар в Страсбург, има един загинал и трима ранени (ВИДЕО)

Меркел: „Няма възможности“ за промяна на споразумението за Брекзит

Битка за 15 млрд. евро стои зад атаката срещу строителите 1000 машини ще бъдат паркирани на “Цариградско шосе” в София без да пречат на гражданите

Сериозна чистка в „Локо“ (София)

Съдбата на Правителствена решават депутатите Дългът от 33 млн. лв. е от неизплатена надлимитна дейност на болницата

От „Надежда“ в Сливен искат свои съветници, узаконяване на къщите и мечтаят за среща с вътрешния министър

Възрастна жена пропадна в шахта в Пловдив

Будапеща плаши с още антимигрантски кампании

Военни търсят помощ от КФН за застраховки Отнемането на лиценза на компанията не я освобождава от отговорност по договорите

В този блок в столичния кв. „Витоша“ се намира офисът на ЗК „Надежда“. Снимка Пламен Стоименов

МО е сигнализирало Комисията за финансов надзор /КФН/ с писмо от 17 юли 2017 г. с молба за съдействие за детайлно разглеждане на всички откази на застраховани лица от ведомството и структурите на пряко подчинение на министъра на отбраната и Българската армия, съобщи вчера армейският пресцентър. Със свое решение от 17 август 2017 г. Комисията за финансов надзор отне лиценза на ЗК “Надежда” АД за срок от 6 месеца, като възлага в този период да се извършват плащания към ползватели на застрахователни услуги за договори, сключени от ЗК “Надежда” АД до 16 юни 2017 г. , написа пръв в.”Труд”. От МО признават, че са налице случаи, в които ЗК “Надежда” отказва да изплати дължимото обезщетение за временна загуба на трудоспособност на застраховани лица поради “подценяване на опасността” и “проявяване на невнимание”. Затова военните се обърнали към КФН за съдействие.

В същото време от МО твърдят, че отнемането на лиценза на ЗК “Надежда” АД, с която МО има сключени договори, не освобождава дружеството от задълженията по тях. “Няма да бъдат засегнати правата на застрахованите лица, тъй като те се ползват с всички средства за защита съгласно българското законодателство”, твърдят от “Дякон Игнатий” №3. Ведомството е сключило пет договора със ЗК “Надежда” на стойност малко над 92 000 лв. със срок на изпълнение до края на февруари 2018 г.

“Независимо от наложените санкции, ние плащаме редовно и точно своите задължения и клиентите трябва да бъдат спокойни”, обяви пред вестника собственикът на ЗК “Надежда” АД Виктор Серов. Той е категоричен, че КФН не признава 5 млн. лв. от активите на компанията, а в пасивите са калкулирани 3,2 млн. лв. под формата на допълнитени резерви. Серов обжалва пред ВАС решението на КФН за отнемането на лиценза.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.