Военни хеликоптери стават линейки (обзор)

Снимка: Пресслужба МС
Премиерът Бойко Борисов попита военният министър Красимир Каракачанов дали по негово време е имало климатици в МТЛБ-та.

Модернизират 44 танка

Борисов: Такава модернизация на армията не е имало от 15 г.

Парите, които се отделят за отбрана, отиват за БГ индустрията 

Три Ми-14 могат да се ремонтират и да се превърнат във въздушни линейки. Това увери военният министър Красимир Каракачанов премиера Бойко Борисов по време на посещение във военния завод “Терем”.

На Борисов бяха показани и няколко танка, в това число и прототип на ремонтирани МТЛБ-та, като от “Терем” поясниха, че ако се намерят средства няколко такива от БГ армията също може да минат през такъв тип модернизация догодина. По време на високото посещение в завода бе направена демонстрация с един от танковете. Премиерът попита Каракачанов дали по негово време е имало климатици в МТЛБ-та. От “Терем” пък поясниха, че модернизацията на машините е с партньорство с други БГ фирми, в случая и оптиката.

“Наред с танкове правим и пътищата”, коментира Борисов и допълни, че от 15 години такава модернизация на армията ни не е правена. “Работим по натовски стандарти и правим всичко необходимо за военните училища, авиацията, моряците, сухопътните сили, специалните части, инфраструктура и летищата”, заяви премиерът.
Каракачанов напомни, че преди дни МС е отпуснало 50 млн. лева за модернизацията на танковете Т-72 - общо 44 броя. От “Терем” поясниха, че ще бъде сменени много от системите, ще има система за лазерен лъч и система за управление на стрелбата, както и сателитна връзка.

https://www.facebook.com/boyko.borissov.7/posts/2970186883209362

По време на посещението на премиера Борисов в завода в Търговище бе показан прототипът за модернизация на танковете Т-72, при който се подменят приборите за наблюдение, интегрира се нова система за управление на огъня, както и сателитна връзка.

Вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов докладва на премиера за изпълнението на договора за придобиване на два многофункционални патрулни кораба. “Тези, които ни критикуват, да бяха купили през предишните десетилетия. Заедно с танкове и артилерия, правим и пътища”, посочи от своя страна министър-председателят. Вицепремиерът Каракачанов каза и докъде са стигнали останалите проекти за модернизация на армията, които се извършват в момента, като акцентира върху придобиването на бойни самолети и инфраструктурата на военните летища.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България