Военновъздушните сили на Русия получиха първите си изтребители МиГ-35

МиГ-35

Първите изтребители МиГ-35 са предадени на Военно-космическите сили (ВКС) на Русия. Новината съобщи генералният директор на руската самолетостроителна корпорация "МиГ" Иля Тарасенко на аерокосмическото изложение в Льо Бурже, съобщи ТАСС.

„Наистина, самолетите са прехвърлени, изпълняваме договора си навреме“, каза той.

Първият договор за доставка на шест МиГ-35 до 2023 г. е подписан от заместник-министъра на отбраната Алексей Криворучко и ръководителя на Обединена авиостроителна корпорация Юрий Слюсар на 22 август 2018 г. на форума Армия-2018 в Кубинка край Москва.

МиГ-35 е най-новият многоцелеви изтребител от поколение 4++, който е създаден на базата на МиГ-29.

Началото на полетните тестове и международната презентация на машината се състоя през януари 2017 г., а през декември същата година бяха завършени фабричните му тестове.

Изтребителят е създаден за работа в зони на въоръжени конфликти с висока интензивност в условията на наситена и ешелонирана система за противовъздушна отбрана (ПВО) на противника. Той може да изпълнява сложни многоцелеви задачи в условията на постоянно променяща се оперативна и тактическа обстановка на бойното поле и да поразява въздушни, наземни и надводни цели.

Коментари

Задължително поле