Войната ПСЖ - Мбапе се разраства

Френският национал Килиан Мбапе официално стана играч на Реал Мадрид преди няколко дни, нещо, което се знаеше от началото на годината.

Уговорката на двете страни беше да не съобщават нищо до края на сезона, от уважение към ПСЖ, но изглежда, че въпреки това "джентълменско споразумение" отношенията между футболиста и "светците" се разпадат. В лагера на френския шампион са много ядосани на Мбапе, защото той каза, че е "имал много проблеми през миналия сезон", като изтъкна, че е бил под голям натиск от ръководството на клуба и само треньорът Луис Енрике и спортният директор са се застъпили за него. Иначе е имало опасност да бъде резерва. 

„Той показа, че няма уважение. Насър Ал-Хелаифи никога не е вземал решения относно отбора. Луис Енрике го каза, но въпреки всичко, когато Мбапе каже нещо, всички приемат, че е вярно“, казаха източници от парижкия клуб пред AFP.

Те добавиха, че скоро "ще се разбере всичко по случая Мбапе" и че "цялата истина ще бъде разкрита", но че в този момент, поради добрата атмосфера в отбора те не искат да публикуват нищо, но пък ще бъдат принудени. 

Мбапе израства в Монако и след това се премества в ПСЖ. Той дойде за първи път под наем през 2017 г., след което беше закупен за 180 милиона евро и изигра общо 308 мача за френския клуб, като отбеляза 256 гола и 108 асистенции. Реал Мадрид го привлече като свободен агент, но му даде огромна заплата и бонус за трансфера. 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят