Война между Конте и Коща

Война избухна в лагера на „Челси“ часове преди мача с шампиона „Лестър“. Мениджърът Антонио Конте и нападателят Диего Коща се скараха помежду си и по всичко личи, че дните на играча в тима са преброени. Двамата са се скарали след оплакване на футболиста, че изпитвал болки в гърба. От медицинския щаб обаче се усъмнили в думите на нападателя, като Конте изразил същото мнение като лекарите. Това пък е станало причина за разразилата се разправия между играч и треньор. Футболистите на „Челси“ застанали зад гърба на своя мениджър и посъветвали нападателя да се извини на Конте. След скандала играчът с бразилско и испанско гражданство не бе включен в групата за мача с шампиона „Лестър“. Според британския вестник „Телеграф“ Коща едва ли ще продължи кариерата си на „Стамфорд Бридж“, тъй като по време на скандала Конте му изкрещял в лицето да отива в Китай. Вестник „Сън“ пише, че вече има отправена оферта, която идва от „Тиендзин Теда“.

А докато водачът в класирането е разтърсван от скандали, преследващите трупат точки. „Тотнъм“, който е втори, разпиля „Уест Бромич“ с 4:0. Хеттрик вкара Хари Кейн, а Гарет Макоули си отбеляза автогол. „Арсенал“ не срещна проблеми при гостуването си на „Суонзи“ и също спечелиха с 4:0. Оливие Жиру и Алексис Санчес бяха точни, както и Джак Корк и Кайл Ноутън, които си вкараха автоголове. Загубата бе под номер 14 за „лебедите“, които са последни в първенството.

В останалите срещи „Хъл“ победи „Борнемут“ с 3:1, „Стоук“ прегази домакините от „Съндърланд“ със същия резултат, „Уест Хям“ надделя над „Кристъл Палас“ с 3:0, „Бърнли“ излъга „Саутхямптън“ с 1:0, а „Уотфорд“ - „Мидълзбро“ завърши 0:0.

Утре са останалите две срещи от кръга във Висшата лига. В тях се изправят „Евертън“ - „Манчестър Сити“ и „Манчестър Юнайтед“ - „Ливърпул“.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят