Война между рибари и бракониери пламна в Монтана

Законните риболовци протестираха пред полицията в Монтана с искане да се спрат бракониерските набези по реки и язовири.

Тежък конфликт между любителите на риболова и природата и бракониерите избухна в Монтана. За да спрат незаконните набези на нарушителите по реки и язовири, платилите билетите си рибари обхождат водоемите и прибират бракониерските мрежи.

Нелегалните риболовци пък залагат капани на доброволците  и трошат колите им. Над 20 мъже – любителите на риболова, се стекоха в понеделник пред Областната дирекция на МВР в Монтана, за да протестират срещу незаконните риболовци. „Положението е вече нетърпимо. Бракониерите върлуват безмилостно и нанасят огромни щети на природата. Държавата пък не прави почти нищо да ги спре!”, заяви шефът на рибарската секция към Ловно-рибарския съюз в Монтана Владимир Цветов.

Само през последния месец рибарите заедно с инспектори от Агенцията по рибарство и аквакултури са извършили серия от среднощни проверки във водоемите на Северозапада и са извадили около 4 км незаконни мрежи.  Уловената тайно риба е била пусната обратно в реки и язовири. Бракониерите обаче са започнали отмъщения. При една от акциите пътят на рибарите е бил застлан с метални шипове за пукане на гуми. В нощта срещу събота пък неизвестен апаш с качулка е потрошил и спукал гумите на джип „Нисан” на шефа на рибарите в Монтана Владимир Цветков.

„Всички знаят имената на бракониерите – те са десетина апаши, част от тях вече залавяни, но се отървават без наказания или с дребни глоби. Това ги кара да се чувстват недосегаеми и да вилнеят още повече. Може да пострадат и хора!”, заявиха рибарите. Те поискаха среща с ръководството на полицията в Монтана и спешни и мерки за спиране на бракониерските атаки.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (3)

  1. Явно е, че в България по- наглия успява.
    Върнете им го. Те ви натрошиха джипа, вие им запалете къщите със се целия им род вътре.
    Око за две, зъб за чене.
    Така го направете, че после жив от рода им да не остане да отмъщава!

  2. Полицията нищо НЕ ПРАВИ, а иначе протестира за увеличаване на заплатите ! Защо не се намери ЕДИН свестен министър на МВР , който да уволни без страх всичките и после да назначава САМО МИНАЛИ ТЕСТ ЗА ЛОЯЛНОСТ КЪМ ДЪРЖАВАТА ! Така и кражбите ще намалеят и всички други престъпления , извършвани с помощта на полицията или с нейното бездействие ! Ама нали са електорат !

  3. Рибарите да се въоръжат и да започнат поголовно избиване на вредния дивеч (браконерите).

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.