Волейболистите поеха вината

Играчите от националния отбор по волейбол поеха вината за загубата с 1:3 (-25, -28, 21, -23) от Канада във втория мач от група „Е1“ на Световната лига по волейбол в Двореца на културата и спорта във Варна. Мачът бе равностоен и българите загубиха и трите гейма с по 2 точки разлика. Поражението обаче остави България с 5 пункта на трето място в групата и на 8-о в общото класиране в Световната лига. Така „лъвовете“ се отдалечиха от челната петица, която дава право на участие във финалите.

„Моите глупости днес бяха много повече от тези вчера – призна Цветан Соколов, който отново бе най-резултатен за България с 18 точки. - Направих най-слабия си мач тази година. Допуснах страшно много индивидуални грешки и взех много неправилни решения. Загубихме заради мен, не успях да помогна с нищо на отбора.“

Разпределителят Георги Братоев също си посипа главата с пепел. „Повредата е в нашия телевизор“, заяви играчът и добави, че не е в най-доброто си физическо състояние.

Селекционерът Пламен Константинов също не беше очарован от представянето на момчетата си, но нападна и аржентинския рефер Фабиан Консия.

„Този съдия няма понятие от волейбол – заяви треньорът. - Но, въпреки това, ние имахме прекалено много възможности. Особено в края на първия и на втория гейм. Не се възползвахме обаче от нито една от тях. Оттам заслужено загубихме.“

Късно снощи завърши третия мач на българите - срещу олимпийския шампион Бразилия.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт