Волейболистите срещу Русия в контрола

България ще играе срещу Русия в първата си проверка за световното по волейбол през есента. Мачовете ще са два – на 15 и 16 август във Варна. И ще бъдат закрити за медиите. В следващите контроли трикольорите срещат Белгия (25-26 юли) и Египет (2-3 септември). Само вторите двубои ще бъдат открити за фенове и журналисти.

Същевременно селекционерът Пламен Константинов обяви разширения състав за мондиала, на който страната ни е домакин заедно с Италия. В списъка попаднаха 22 играчи, като в последния момент бяха картотекирани петима - Теодор Тодоров (централен блокировач), Данаил Милушев (диагонал), Иван Станев (разпределител), Мирослав Градинаров и Златан Йорданов (посрещачи). От състава отпадна Георги Братоев, който е с тежка травма.

В отбора обаче са опитните Боян Йорданов, Теодор Салпаров, Виктор Йосифов, Тодор Скримов, Николай Николов, Теодор Тодоров, както и братята Николай и Розалин Пенчеви.

Същевременно бразилският гранд СЕСК (Рио де Жанейро) обяви официално трансфера на Розалин. „Сигурен съм, че ще имам перфектни условия да се развия професионално - обяви националът от лагера на Белмекен. - Ще се срещна с други хора, нова култура, манталитет, много е вълнуващо. Ще дам всичко от себе си да станем шампиони!“

Отборът ще остане на високопланинската база до 11 август, а след това ще продължи подготовката си във Варна, където ще са и мачовете от световното (9-30 септември).

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт