Волейболистите с трудно 3:2 срещу Китай

Боян Йорданов

Волейболистите започнаха с трудна победа срещу домакина Китай в Лигата на нациите. „Трикольорите“ се нуждаеха от 2 часа и 22 минути, за да сломят съпротивата на азиатците – 3:2 (18, -18, -19, 17, 11).

Националите започнаха изключително силно срещата, с което успяха да разколебаят противника. Завърналият се на терена Боян Йорданов също впечатли с играта си. Диагоналът отбеляза 8 точки само в първия гейм, а за целия двубой отбеляза 17 т. и бе №1 по резултатност. Розалин Пенчев пък допълни 14 т. Селекционерът Пламен Константинов се осмели да заложи на абсолютния дебютант в тима Илия Петков в центъра.

В началото на четвъртия гейм наставникът направи три смени, като в игра влязоха разпределителят Георги Сеганов, блокировачът Светослав Гоцев и диагоналът Николай Учиков. Тяхната роля на терена бе ключова и националите не дадоха шанс домакините да обърнат развоя на срещата. В тайбрека пък остана съставът, който успя да измъкне четвъртия гейм и впоследствие затвори мача.

Това бе 13-та победа за нашия тим срещу Китай, като азиатците имат и 1 успех през далечната 1956-а.

„Ако започнем с две-три победи може да запишем много добро постижение на турнира”, смята либерото Теодор Салпаров.

Същевременно САЩ стартира драматично в Лигата на нациите, след като измъкна 3:2 над Аржентина при пасив от 0:2. Днес янките излизат срещу България, а „гаучусите“ ще спорят с Китай.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт