Волейболистките изпуснаха Русия

Женският ни национален отбор по волейбол отново изигра 5 гейма, но този път загуби. В третия си мач на Евро 2017 в Азербайджан и Грузия „лъвиците“ на два пъти повеждаха, но в крайна сметка отстъпиха с 2:3 (21, -20, 23, -21, -13) на Русия.

Момичетата на треньора Иван Сеферинов пропуснаха големия си шанс за победа в средата на четвъртия гейм, когато пропиляха аванс от 3 точки. Действащите шампионки, които в доста моменти от мача изглеждаха отчаяни, се съвзеха и стигнаха до тайбрек. Там грешки в посрещането на българките им подариха няколко точки, които се оказаха решаващи.

Над всички в мача бе капитанката Елица Василева, отбелязала 25 точки. Христина Русева добави 13, а Добриана Рабаджиева завърши с 12 т. Татяна Кошелева бе най-резултатна за рускините с 23 т.

Успехът остави „Сборная“ на първото място в група „С“, което дава директен излаз към четвъртфиналите. България остава на втората позиция с 5 точки и ще играе в плейофите срещу третия от група „А“. Късно снощи завърши двубоят между домакините от Азербайджан и Германия, в който при успех бундестимът ще избяга от мач с българките за сметка на Полша.

Битката за място на четвъртфиналите е утре, отново в Баку, където са и всички мачове от елиминациите.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт